​FETÖ'cü subaylar çözülmek üzere!

15 Temmuz'un üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti. Bütün görüntüler ortada. Kayıtlar, güvenlik kameraları, ifadeler her şeyi ispatlıyor. Başta çözülme yaşayan ve panikleyen FETÖ'cü subaylar ilk...

15 Temmuz'un üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti. Bütün görüntüler ortada. Kayıtlar, güvenlik kameraları, ifadeler her şeyi ispatlıyor. Başta çözülme yaşayan ve panikleyen FETÖ'cü subaylar ilk ifadelerinde darbe girişimine nasıl katıldıklarını anlattılar. Çocukluktan ilkokula, harp okulundan göreve başladıkları tarihe kadar bütün FETÖ serüvenlerini ifşa ettiler.
Özellikle Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan'ın anlattıkları önemliydi. Geçen sene eylül ayında Türkkan ifadesinde şunları söylemişti:
"Okulun ardından görev yaptığı Trabzon'da, Rize'den gelen bir 'abi' ile ayda ya da iki ayda bir görüştüğünü aktaran Türkkan, görüşme taleplerinin hep 'abi'lerden geldiğini bildirdi. Görüşmelerde dinî sohbetler yapıldığını, Fetullah Gülen'in kitaplarının okunduğunu ifade eden Türkkan, buralarda Gülen'den 'hoca efendi' olarak bahsedildiğini, 'Mehdi' diyen 'abi'lerin de olduğunu anlattı. Daha sonra görev yaptığı yerlerden KKTC ve Uzunköprü'de de 'abi'lerin olduğunu ancak 6 aylığına görev yaptığı Kosova'da olmadığını bildiren Türkkan, örgüte düzenli 'himmet' ödediğini belirtti. Türkkan, sonraki görev yeri Kızıltepe'de de aynı ödeme ve görüşmelerin devam ettiğini, ardından 2010'da Ankara'ya, Genelkurmay Başkanlığı Destek Kıtaları Hizmet Taburuna geldiğini ifade ederek, 'Şu andaki algıma göre söylüyorum, mesela Genelkurmayın tayin dairesi vardır. Genelkurmay'daki bütün subay, astsubay, uzman tayinleri oradan yapılır. Tayin dairedeki astsubayından, subayından, generaline kadar, orada paralelci olmayan bir Allah'ın kulu yoktur' iddiasında bulundu. Ankara'daki 'abi'nin adının 'Recai' olduğunu ve Türk Telekom'da çalıştığını bildiğini aktaran Türkkan, bir sonraki 'abi'yi Emniyette teşhis ettiğini, evini gösterdiğini anlattı..."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son düzlüğe girerken... 25 Mart 2024 | 3.224 Okunma Gelir dağılımı zenginle fakir arasındaki uçurumu açıyor 31 Ocak 2024 | 21 Okunma AK Parti ve yerel seçimde dikkat edilmesi gerekenler  08 Ocak 2024 | 20 Okunma MOSSAD Amerika’yı Epstein’le mi vurdu?  05 Ocak 2024 | 1.302 Okunma Orta Doğu’da istihbarat üstünlüğü MOSSAD’dan MİT’e geçti 03 Ocak 2024 | 1.642 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar