Mhp Muhalefetini Sıfırladı

Meclis başkanı, AK Partili İsmet Yılmaz oldu. Hayırlı olsun. Başta Devlet Bahçeli olmak üzere emeği geçen bütün MHP’lileri tebrik ederim. Malum, İsmet Yılmaz o koltuğa MHP’liler sayesinde oturdu.. Gel...

Meclis başkanı, AK Partili İsmet Yılmaz oldu. Hayırlı olsun. Başta Devlet Bahçeli olmak üzere emeği geçen bütün MHP’lileri tebrik ederim. Malum, İsmet Yılmaz o koltuğa MHP’liler sayesinde oturdu.. Gel gör ki AK Parti ve MHP’nin beraber yürüyecekleri bu yolun ilk adımı olan Meclis başkanlığı seçiminde MHP’nin sergilediği tavır akla başka sorular getiriyor.

*

Misal, ben merak ediyorum... Madem bundan böyle MHP, Meclis’teki varlığını HDP’ye göre konumlandıracak, HDP ne yaparsa tersini yapacak... O halde yarın öbür gün yolsuzluk iddialarının Meclis’e oradan da Yüce Divan’a taşınmasına HDP “evet” derse MHP “hayır” mı diyecek?

*

Bitmedi...

MHP, yeni fark etmiş gibi davranıyor ama HDP 6 Haziran’da kurulup 7 Haziran’da seçime giren yeni bir parti değil. Yıllardır aynı çizgide siyaset yapıyorlar. Dahası... Sanırım Devlet Bey farkında değil ama aynı HDP 2 yıldır bizzat kendisinin görevlendirdiği MHP’li milletvekilleriyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda birlikte çalıştı. Çalışmakla da kalmadı Türkiye’nin geleceğine şekil veren 69 anayasa maddesinin altında MHP’lilerin ve HDP’lilerin ortak imzası var. HDP aynı HDP, MHP aynı MHP... O halde neden o gün öyle de bugün böyle?

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.488 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.505 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.109 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.128 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar