CHP'de önseçimin ardından...

CHP yönetimi gerçek bir sosyal demokrat partiye yakışan bir karar aldı ve milletvekillerini önseçimle belirleyeceğini duyurdu.Öyle göstermelik de değil...Genel Merkeze isteğe bağlı tanınan kontenjan hakkı...

CHP yönetimi gerçek bir sosyal demokrat partiye yakışan bir karar aldı ve milletvekillerini önseçimle belirleyeceğini duyurdu.
Öyle göstermelik de değil...
Genel Merkeze isteğe bağlı tanınan kontenjan hakkı dışında önseçimde kimin adı çıkarsa o milletvekili adayı olacaktı.
İşte o önseçim önceki gün yapıldı.
* * *
İzmir’de Kılıçdaroğlu ve Balbay, Ankara’da Aylin Nazlıaka, İstanbul’da Aykut Erdoğdu gibi aldıkları yüksek oylarla şaşırtmayanlar vardı.
* * *
Deniz Baykal’ın Antalya’da ilk sırayı kaybedişi, Önder Sav ve adamlarının Ankara’da listeye dahi giremeyişi, Dursun Çiçek’in ikinci sırada çıktığı İstanbul ikinci bölgede vaktiyle Şişli’de yüzde 70 oyla belediye başkanı seçilen Sarıgül’ün ancak beşinci sırada yer bulabilişi, İlhan Cihaner’in 5 bin farkla İstanbul üçüncü bölgede en çok oy alan aday adayı oluşu gibi sürprizler vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cep telefonunda, otomobilde ÖTV kalkar mı? 04 Ekim 2022 | 1.484 Okunma Ercüment Hoca hatalı ama... 19 Nisan 2020 | 1.504 Okunma 'Önümüzdeki 1-2 hafta' diye bir şey yok, dağılalım! 17 Nisan 2020 | 3.108 Okunma Slogan atarak, reklam yaparak 'Seninleyiz Türkiye' olunmuyor! 16 Nisan 2020 | 3.124 Okunma Esas felaket cuma değil pazartesi yaşandı! 15 Nisan 2020 | 4.209 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar