Balistik raporlar neden açıklanmıyor?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLERBugün 15 Temmuz dinci faşist kalkışmasının birinci yıldönümü. Bu kalkışmanın önlenmesindeki rolleri asla unutulmayacak 249 vatandaşımızı saygıyla anıyoruz. O...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Bugün 15 Temmuz dinci faşist kalkışmasının birinci yıldönümü. Bu kalkışmanın önlenmesindeki rolleri asla unutulmayacak 249 vatandaşımızı saygıyla anıyoruz.
O gece 249 şehidi nasıl verdik?
Bazı noktalarda ne yazık ki toplu ölümler yaşandı. Örneğin Polis Özel Harekat Merkezi’ne uçaklardan bomba atıldı. 50’nin üzerinde şehit burada verildi. Bazı emniyet müdürlüğü binalarına da uçaklarla bombalı saldırılar yapıldı.
Tankların altında kalarak, helikopterlerden açılan ateşle vurularak ölenler de var.
Uçakların bombalaması veya helikopterlerden açılan ateşle şehit olanları kimin vurduğunu biliyoruz. Aynı şekilde vatandaşı ezen tanklar da belli.
Ancak bir de “kurşunlarla” vurularak şehit düşenler var.
Onları kim vurdu?
Şunun için özellikle soruyorum. Bazı kişiler havaya açılan ateş sonucu seken kurşunlara maruz kalarak can vermiş olabilir. Bazıları ise hedef alınarak öldürülmüşlerdir belki de.
İşte bunlar ancak otopsi ve balistik muayenelerle ortaya çıkarılabilir. Oysa o gece yaşananlardan sonra şehit olanlara otopsi yapılmadığını biliyoruz. Ayrıca anlaşılıyor ki balistik muayeneler de yapılmamış. Ya da yapılmış ama nedense açıklanmamış.
Devlet görevlisi olan asker polis kim olursa olsun taşınan her silah kişiye zimmetli olarak verilir. Bu silahların daha önceden balistik incelemeleri yapılmıştır ve hepsi kayda geçmiştir.
Bu nedenle her hangi biri kurşunla vurulduğunda, yapılacak balistik inceleme ile bu kurşunun hangi silahtan çıktığı hemen saptanır. Silahlar zimmetle verildiği için de bu silahı bulmak zor olmaz.
Örneğin ilk günden beri çok merak ediyorum, AKP’nin propaganda beyni olan Erol Olçok ve oğlu Muhammed Tayyip, kimin silahından çıkan kurşunlarla can verdiler.
Erol Olçok AKP için çok önemli ve asla vazgeçilmeyecek isimlerden biriydi. Her ne kadar darbe karşıtı gösteride en ön saflarda yer almış olsa bile vurulması insanı ister istemez kuşkuya düşürüyor.
Ayrıca medyada çok dillendirilmemiş olsa bile Olçok’un bir “keskin nişancı” tarafından vurulmuş olabileceği dedikoduları dolaştı uzun süre.
Olçok ve oğlunu ölüme götüren silahlar neden bu güne kadar bulunamadı? Kimse “Olçok ve oğlu seken kurşunların mı hedefi oldu yoksa özellikle mi hedef seçildi?” diye sormadığı gibi otopsi de yapılmadığı için konu adeta kamuoyunun gözünden saklandı.
Aradan bir yıl geçtiğine göre ısrarcı olalım diyorum ve başta Olçok ve oğlu olmak üzere kurşunla vurulanlarla ilgili bir balistik inceleme yapılıp yapılmadığını soralım.
Yapılmadıysa neden yapılmadı?
Yapıldıysa neden açıklanmıyor?
Cemaatin dinci faşist kalkışma gecesinde şehit olanların bazıları ile ilgili kimsenin aklında bir şüphe kalmamalı.

ŞAŞIRDIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar