7 Temmuz'da bir şey olacakmış

Ankara'daki “saraya yakın” haber kaynağım aradı yine. “7 Temmuz'a dikkat et. O gün çok önemli” dedi.İster istemez heyecanlandım. Hürriyet'in hükümet bülteni yazarı 15 Haziran'ı işaret...

Ankara'daki “saraya yakın” haber kaynağım aradı yine. “7 Temmuz'a dikkat et. O gün çok önemli” dedi.
İster istemez heyecanlandım. Hürriyet'in hükümet bülteni yazarı 15 Haziran'ı işaret etmiş ve “FETÖ'cüler kendi aralarında 15 Haziran'da önemli bir gelişme olacağını konuşuyorlar” diye yazmıştı. Hemen sordum tabii “15 Haziran'da beklenen darbe gelmedi, şimdi 7 Temmuz mu çıktı?”
Kaynağım “Yok” dedi “Sandığın gibi değil. Bu kez darbe karşı darbe gibi bir şey olacak, ama Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş bu planı bozmuş da olabilir” diye ekledi.
Daha fazla meraklandırmaması için “Şunu başından anlatsanız” dedim.
Anlattı.
AKP Genel Başkanı Erdoğan Adalet Yürüyüşü'ne çok öfkeliymiş. Bunu biliyoruz zaten. Yaptığı konuşmalar ortada. “Hukuk dışı” dedi. “Yürüyorsanız nezaketimizdendir” dedi. Sonunda “Sizin de kapınızı çalabilirler” dedi.
Gerçi muhalefet ne yapsa Erdoğan öfkeleniyor ama bu kez durum farklı.
Çünkü Kılıçdaroğlu öyle bir şey yaptı ki, Erdoğan buna karşı nasıl bir önlem alacağına bir türlü karar veremiyormuş.
Danışmanlarıyla yaptığı toplantılarda “Müdahale etsek tepki büyüyebilir bu kez önlemek zorlaşır, müdahale etmesek İstanbul'a çok büyük kalabalıkla girebilirler bu da bizi zora sokabilir” diyen Erdoğan “Bana bize zarar vermeyecek bir çözüm bulun” diye hepsini azarlamış.
Ancak Erdoğan'ın öfkesinin tek nedeni bu değilmiş.
Erdoğan 7 Temmuz için planladığı operasyonun tehlikeye girdiğini düşünüyormuş.
Peki, 7 Temmuz'da ne olacakmış?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar