AKP’nin aklına birden hukuk geldi

İRONİ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü” iktidar çevrelerinde dikkatle izleniyor. Gözlediğim kadarıyla AKP yürüyüşten...

İRONİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı “Adalet Yürüyüşü” iktidar çevrelerinde dikkatle izleniyor. Gözlediğim kadarıyla AKP yürüyüşten çok rahatsız. Ancak şu anda engelleme yapmanın da ters tepeceğini görüyor olmalılar ki bir anda hukuka sığındılar.
AKP için “hukuka sığınmak” aslında absürt bir tanımlama gibi gelebilir.
Çünkü bir iktidar düşünün, en tepesinden itibaren hukuka ve yasalara uymamayı adeta “kahramanlık” veya “iş bitiricilik” olarak sunan bir zihniyete sahipler.
Hemen her gün anayasayı ihlal etmekten asla çekinmiyorlar. Sözcüleri “Bu anayasayı rafa kaldırdık, uymak zorunda mıyız, size ne kendi işinize bakın” türü sözler söylediler bugüne dek defalarca ve bunlar hafızalarda duruyor.
Bu nedenle iktidar yetkililerinden biri “Ama hukuk var, buna uymak gerek” dediği zaman insan bir tuhaf oluyor. İster istemez “duyduklarım doğru mu, iktidar sözcüsü gerçekten hukuk mu dedi” diye düşünmeden edemiyorsunuz.
Hukuk çağrısını ilk yapan kişi AKP Genel Başkanı Erdoğan oldu. AKP Başkanı “Onlara anayasanın 138'inci maddesini hatırlatmak isterim” dedi.
Nedir anayasanın 138'inci maddesi; Bu madde yargının bağımsız olduğunu, yargı sürecindeki davalarla ilgili Meclis'te bile görüşme yapılamayacağını belirtiyor.
Oysa aynı AKP genel başkanı hemen her gün anayasayı ihlal etmekten çekinmediği gibi yıllardır devam eden birçok dava hakkında inanılmaz yorumlar yaptı. Ergenekon davasının avukatı olduğunu söyledi, kendilerini haklı gördükleri her davada “cezaların en ağır şekliyle verileceğini” hiç çekinmeden söyledi. Galiba bu söylemleri yargıyı etkilemeye çalışmak olarak görmüyor.
Başbakan Binali Yıldırım da “adaletin sokakta aranamayacağını, hak aramanın yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu” söyledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar