Zengin FETÖ’cüler haksız değil!

İRONİ Cemaatin dinci faşist darbe kalkışmasından sonra binlerce kişi tutuklandı. Bunların büyük çoğunluğu o gece darbeye fiilen katılan askerler, pasif durumdaki kamu görevlileri, akademisyenler, gazetecilerden...

İRONİ

Cemaatin dinci faşist darbe kalkışmasından sonra binlerce kişi tutuklandı. Bunların büyük çoğunluğu o gece darbeye fiilen katılan askerler, pasif durumdaki kamu görevlileri, akademisyenler, gazetecilerden oluşuyor.
Bir de hatırı sayılır zenginler var. Bunlar da partiler halinde önce gözaltına alındılar sonra tutuklandılar.
Ama gördük ki zengin olanların neredeyse tamamı bir süre sonra tahliye edildiler.
Nasıl yaptılar bilemiyoruz tabii. Kimi çevrelerde “adliyede kurulan FETÖ borsasından” söz ediliyor. Borsa söz konusu ise işin içinde para vardır. Ama kimse görmediğine göre belgelememiz mümkün değil. Tabii ille de “kötü” düşünmek gerekmiyor. Zengin FETÖ'cüler paraları çok olduğu için çok iyi avukatlar tutmuş olabilirler. Bu becerikli avukatlar çok sağlam hukuki gerekçeler sunarak hakimleri ikna etmiş olabilirler.
Bir de damatlar olayı var. O da şüphe yaratıyor. Hatta AKP'liler bile isyan halindeler.
Ancak olaya bir de başka açıdan bakalım.
Daha önce yazmıştım, hatırlayan olacaktır, bir avukat arkadaşım FETÖ'cü zenginlerden birinin yakınlarının kendisine geldiğini ve “Yargılanmaya bir şey demeyiz, yurtdışı yasağı da konabilir ama yeter ki serbest kalsın hapiste yatmasın, bunun için her türlü fedakarlığı yapabiliriz” demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar