Haydi bakalım, bugün de tarihi günmüş bakalım neler olacak?

ANALİZ Medyamızın bağımlı kesimi “tarihi” başlıkları atmaya bayılıyor.Erdoğan Amerika'ya gidiyor, başlık hazır “Tarihi ziyaret”Erdoğan NATO toplantısına gidiyor başlık yine...

ANALİZ

Medyamızın bağımlı kesimi “tarihi” başlıkları atmaya bayılıyor.
Erdoğan Amerika'ya gidiyor, başlık hazır “Tarihi ziyaret”
Erdoğan NATO toplantısına gidiyor başlık yine aynı “Tarihi buluşma.” Aslında konu AB ile ilgili ama NATO toplantısı bu “tarihi buluşmaya” fırsat yarattı.
Erdoğan AKP'ye Genel Başkan olacak, medyamız koro halinde “Tarihi gün” manşetini atıyor.
Medyamızın mümtaz bağımlılarından öğrendiğimize göre bugün de “tarihi bir gün” olacakmış.
Çünkü bugün AKP'nin MKYK'sı toplanacakmış, görev dağılımı yapılacakmış. Ama asıl önemli olan bu “tarihi” günde AKP içindeki en büyük tasfiye de yapılacakmış.
Saray uçağının müdavimi iliştirilmiş gazetecilerden biri “eminim ki AKP'nin yüzde 38'i değişecek, FETÖ ile ilişki olanlar tasfiye edilecek” diye kesin oran bile verdi.
Daha önce “tarihi gün” diye lanse edilenlerin çoğu “fos” çıktı biliyorsunuz. Amerika'ya neden gitti Erdoğan? Hesapta PYD'nin terörist olduğuna ilişkin belgeleri Trump'a verecek ve “Ya bizim yanımızdasın ya da PYD'nin yanında” diyerek “noktayı” koyacaktı. Sonucu biliyorsunuz, PYD'ye terörist diyemedik, terör konusundaki hatalarımız nedeniyle özür diledik, üstelik Amerika “Ben PYD'nin yanındayım” dedi.
“Tarihi” Avrupa Birliği toplantısına giderken de “sürprizlerimiz” olacaktı güya, sürpriz olarak “Biz AB'ye girmek istiyoruz, ama siz atarsanız karışmayız” mesajı çıktı.
Yine “tarihi” denilen 21 Mayıs'ta ise zaten AKP Genel Başkanlığını hiç bırakmamış olan Erdoğan büyük bir şovla karşılandı o kadar.
Bu nedenle bugünü “tarihi” ilan ederek AKP'de “büyük tasfiye” bekleyenler acaba yine hüsrana uğrar mı bilemiyorum. Gerçi her “tarihi gün” hüsranla sonuçlanıyor ama bağımlı medya bundan bile “zafer” çıkarmayı beceriyor o da ayrı konu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar