Sürpriz AB’de kalmakmış

ANALİZ AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı NATO'nun yeni karagah binasının hizmete girme törenine katılmak için bir günlüğüne Brüksel'e gitti. Erdoğan “fırsattan istifade” ikili...

ANALİZ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı NATO'nun yeni karagah binasının hizmete girme törenine katılmak için bir günlüğüne Brüksel'e gitti. Erdoğan “fırsattan istifade” ikili görüşmelerin dışında AB yetkilileriyle de toplantılar yaptı.
Kendisiyle birlikte Brüksel'e götürülen iliştirilmiş gazetecilerin haberleri tıpkı Amerika gezisindeki gibiydi. Erdoğan AB'ye “Ankara kriterlerini” getirmişti. AB'ye şartlar ileri sürmüştük. Erdoğan'a ilgi büyüktü, liderler ikili görüşmeler yapabilmek için birbirlerini ezmişlerdi.
Peki, içerik?
O yok işte yine.
“Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre” diye başlayan cümlelerle Erdoğan'ın “Avrupa Birliği'nden ayrılmaya niyetimiz olmadığı” yolunda sözler söylediği anlatılıyordu.
Tek somut bilgi ise tam bir şark kurnazlığını andırıyordu. O da şu “Biz Avrupa Birliği'nden kendi kararımızla ayrılmayacağız, ama siz atacaksanız onu bilemeyiz.”
Yani “Biz çıkmıyoruz, siz atın.”
Demek ki Erdoğan'ın referandum propagandası boyunca söylediği “Eyyy Avrupa bekleyin 16 Nisan'ı ondan sonraki sürprizlerimizi göreceksiniz” sözleri buymuş.
Sürprizimiz “Biz çıkmıyoruz, siz atın” söylemiymiş.
Türkiye dış politikada hep kandırmacalar üzerine yürütülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar