O arenalar “Atatürk adını silmek” için var

CANIMI SIKAN ŞEYLER O ARENALAR “ATATÜRK ADINI SİLMEK” İÇİN VAR AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan her konuda “üste çıkmayı” beceriyor. Daha doğrusu ne söylese inanan ve destekleyen bir...

CANIMI SIKAN ŞEYLER

O ARENALAR “ATATÜRK ADINI SİLMEK” İÇİN VAR

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan her konuda “üste çıkmayı” beceriyor. Daha doğrusu ne söylese inanan ve destekleyen bir kitle var arkasında bu nedenle canı nasıl isterse öyle konuşuyor ve her seferinde zeytinyağı gibi üste çıkmayı başarıyor.
Bir süre önce İstanbul'un görüntüsünü çirkinleştiren çarpık gökdelen yapılaşmasından şikâyet etmiş ve “Bu ne böyle?” diye sormuştu.
Oysa o gökdelenlerin temellerinde hep kendi imzası var. Boş arazileri yandaşlara verip gökdelenler dikilmesine bizzat karar vermişti. Sonra ne olduysa oldu ve Erdoğan kendi diktirdiği bu gökdelenlere karşı çıktı, bunu sanki ilk kez duyuyormuş gibi yapan AKP'liler de çılgınca alkışladı.
AKP Genel Başkanı önceki gün de “Türkçeye” taktı. “Cafe, kafetarya, clup” gibi yabancı kelimelerin işyeri ismi olmasını eleştirdi ve belediyeleri “Bu tabelaları sökün” diye uyardı.
Dilimize ve asıl önemlisi hayatımızın her alanına giren bu yabancı kelimelerden hepimiz rahatsızız aslında. Kimbilir kaç yazı yazmışımdır bu konuda?
Ama söyleyen AKP Genel Başkanı ayrıca cumhurbaşkanlığı görevini de yürüten kişi olunca durum değişiyor. Çünkü bu kötü uygulama bizzat kendi iktidar döneminde iyice çığrından çıktı.
Erdoğan'ın şimdi eleştirdiği “yabancı isim taşıyan” kaç tane AVM, mağaza, işyeri ya da spor tesisi açtığının haddi hesabı yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar