Erdoğan olmazsa AKP aday çıkaramaz

ANALİZ Artık “tek adam” dönemi “resmen” başladı. Erdoğan zaten hiç ayrılmadığı AKP Genel Başkanlığına anayasa gereği tekrar dönerken, bugüne kadar işlemiş olabileceği...

ANALİZ

Artık “tek adam” dönemi “resmen” başladı. Erdoğan zaten hiç ayrılmadığı AKP Genel Başkanlığına anayasa gereği tekrar dönerken, bugüne kadar işlemiş olabileceği ileri sürülebilecek “tarafsızlık nedeniyle anayasa ihlali” suçlamalarından da tamamen kurtulmuş oldu.
Bundan sonrasını artık tahmin etmek zor değil. Artık bütün ipler resmen Erdoğan'ın elinde olduğuna göre yakın bir dönemde hükümet değişikliği gündeme gelecektir.
Erdoğan artık “aracı başbakan” kullanmadan başbakanlık görevini de sürdürecektir.
Ohal'in asla bitmeyeceğini açıklaması da yeni anayasada kendisine tanınan “Cumhurbaşkanlığı kararnameleri” hakkını Ohal'le hükümete tanınan Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisiyle kullanacaktır.
AKP'de yeni dönem olarak sunulan bu süreci övmeye çabalayan yandaşlar bugünden itibaren “çift başlılığın” ortadan tamamen kalktığını, yürütmenin bundan sonra çok daha hızlı ve başarılı biçimde yol alacağını, koalisyon ihtimali de ortadan kalktığı için yönetimde istikrarın kurulduğunu anlatıyorlar.
Oysa görmedikleri şu; Bu sistem Erdoğan'la sınırlı. Ölümüyle ya da kendi isteği sonucu ayrılması ile sınırlı.
Erdoğan gittikten sonra AKP'nin bir cumhurbaşkanı adayı çıkarması çok zor hatta olanaksızdır.
Nedeni basit; Eğer Erdoğan aday değilse AKP içinde kimseye bu ayrıcalıklar tanınamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar