Eyvah, Trump Kore’den başladı

ANALİZ EYVAH, TRUMP KORE'DEN BAŞLADI Erdoğan'ın günlerce “nefesler tutularak” beklenen ABD gezisi bitti. Erdoğan Beyaz Saray'a gitti, Trump'la 20 dakika başbaşa görüştü, taleplerini iletti, heyetler arası...

ANALİZ

EYVAH, TRUMP KORE'DEN BAŞLADI

Erdoğan'ın günlerce “nefesler tutularak” beklenen ABD gezisi bitti. Erdoğan Beyaz Saray'a gitti, Trump'la 20 dakika başbaşa görüştü, taleplerini iletti, heyetler arası görüşmeler yapıldı.
Peki sonuç?
Bilmiyoruz henüz.
Buluşmadan önceki son yazımda “Erdoğan zaferle dönecek” başlığını kullanmıştım. Sadece başlık okuyarak yorum yapmaya meraklı bir kesim “Sen de mi yandaş oldun?” türü zevzeklikler yaptı tabii.
Yazımda belirtmeye çalıştığım şey aşağı yukarı aynen gerçekleşti.
Medya Erdoğan'ın bu gezisini “zafer” kelimesiyle kutlamadı ama yaratılan imaj “çok başarılı” bir gezi olduğu yönünde.
Görüşmelerden sonra ayrıntılar açıklanmadı. Sorduğumuz sorulara cevap verilmedi. Gezinin nasıl geçtiğini ve bundan sonra neler olacağını önümüzdeki günlerde muhtemelen yaşayarak öğreneceğiz.
Erdoğan- Trump görüşmesini ben de herkes gibi tv ekranlarındaki canlı yayınlarda izledim.
Trump konuşmasına “Türk askerinin Kore'deki kahramanlığından” başlayınca ister istemez “Eyvah” dedim, “bunun arkası bizim için çok hayırlı değildir.”
Kore savaşı 1950'lerde kaldı. 60-70 ve 80'li yıllarda Türkiye'ye gelen Amerikalıların Kore'deki kahramanlıklarımızı anlatmaları pek hoşumuza giderdi.
Oysa eğer Amerikalı konuşmaya Kore övgüsüyle başlıyorsa Türkiye'den mutlaka bazı önemli tavizler aldıklarını bizler ancak yıllar sonra öğrenmiştik.
Şimdi Kore kahramanlığımız yeniden gündemdeyse, o görüşmelerde henüz bilmediğimiz bazı şeyler olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Amerikalılar neden bu tür durumlarda hep Kore'den söz ederler?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar