Bahçeli’nin aklı başına çok geç geldi

ANALİZ Bu referandumda evet çıkması halinde Türkiye eyalet sistemine geçebilir mi? Özerk bölgeler oluşturabilir mi?Buna cevap vermek zor. Sarayın ve kurmayı planladığı hükümete alacağı isimlerin niyeti...

ANALİZ

Bu referandumda evet çıkması halinde Türkiye eyalet sistemine geçebilir mi? Özerk bölgeler oluşturabilir mi?
Buna cevap vermek zor. Sarayın ve kurmayı planladığı hükümete alacağı isimlerin niyeti bu. Ama bunu hemen yapabilmeleri kolay değil.
Buna karşı dayatılan ucube anayasada cumhurbaşkanına bu yetki tanınıyor. Zaten işin püf noktası bu. Şu anda böyle bir girişime cesaret edemeseler bile “yetki” anayasaya girdiği için her an uygulanabilir niteliktedir.
Ancak şunu da çok iyi biliyoruz. AKP referandum sürecinin başından beri Güneydoğu'daki halkın bir bölümüne “Evet derseniz açılım süreci yeniden başlar, bu kez ucunda özerkliğin olacağını da unutmayın” propagandası yapıldığı bilinmeyen bir şey değil.
AKP'nin bu sinsi planını ekranlarda anlattığımda sarayın tetikçileri üzerime saldırmışlardı, “Bunu söyleyen bir kişiyi göster, yoksa hainsin, alçaksın” türü bildik laflar söylemişlerdi.
Elbette o sıralarda ismi bilinen AKP'liler açıktan bunu söylemiyordu. Bu kulaktan kulağa yayılan bir propagandaydı.
Ancak, izlediğim kadarıyla saray ve çevresi her seçim öncesi “bir havuç göstererek” kandırdığı Güneydoğu seçmeninin bu kez hayır'da çok kararlı olduğunu görünce bu sinsice ve gizliden yürütülen propagandayı açığa çıkarmaya karar verdi. Kamuoyunun daha önceden baş danışman olduklarını bile bilmediği isimler ortaya çıkarak “Eyalet sisteminden, özerklikten, federal yapıdan” söz etmeye başladılar.
Böylelikle nihayet Devlet Bahçeli'nin aklı başına geldi. Oysa neredeyse iki aydır, bunu anlatıyorduk, gizlice yayılan özerklik vaadini anlatıyor ve anayasa maddeleri içine bunun gizlendiğini söylüyorduk.
Neyse ki sarayın danışmanları dayanamayıp açıkladılar da Bahçeli durumu fark etti.
Bahçeli “Ben olsam danışmanı atardım” dedikten sonra “Tabii buna ülkücüler ne diyeceklerdir” cümlesiyle ince bir mesaj verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar