Darbe gecesi bakan Hayati Yazıcı neden tanka çıkmadı?

Bİ SORALIM BAKALIM  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Hayır çıkacak paniği” ile CHP'ye ve genel başkanına ağır hakaretlerle yüklenmesi de ters tepti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu...

Bİ SORALIM BAKALIM 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Hayır çıkacak paniği” ile CHP'ye ve genel başkanına ağır hakaretlerle yüklenmesi de ters tepti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu köşeye sıkıştırdığını düşünürken başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere AKP'li bakanları açmaza soktu.
Cumhurbaşkanı referandum kampanyasında etkili olacağını düşündüğü bir planla Kılıçdaroğlu'nu “darbe gecesi darbecilerle anlaştığı” iddiası ile suçladı.
Kılıçdaroğlu'nun darbe sırasında Atatürk Havalimanı'na indiğini belirterek “Oradan sıvıştı” dedi.
Yandaş medya da Erdoğan'a destek olmak için o gece ile ilgili bazı tank fotoğrafları kullanarak Kılıçdaroğlu'nun askerlerle 15 dakika görüştüğünü ve varılan anlaşma sayesinde tankların geri çekildiğini yazdı.
Ancak hepsinin unuttuğu bir şey vardı. O gece Kılıçdaroğlu'nun bindiği uçakta eski bakan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da vardı ve ikili alandan birlikte ayrıldılar.
Bu durumda Kılıçdaroğlu'na “O gece neden tankların üzerine çıkmadın?” diye soranların aynı soruyu AKP'li bakana da sorması gerekir. Ancak bu ayrıntıyı atlayan Erdoğan, iktidar sözcüleri ve yandaşlar kendi kendilerine yakalandılar.
Aynı şekilde o gece başta Başbakan olmak üzere AKP'li bakanların da hiçbiri ortada yoktu. Başbakan Kastamonu'da yeni inşa edilen bir tünele sığınmıştı. Yanında yüzlerce koruması olan Başbakan sadece telefonla televizyon kanallarının yayınına katıldı ama hiç ortaya çıkmadı. Başbakanı ne bir tankın önünde ne de kalabalıklar içinde görmedik o gece.
Aynı şekilde bakanların da hiçbiri yoktu ortalıkta. Tank üzerine çıkan tek bakan yoktu. Sadece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu her şey olup bittikten sonra TRT'nin önünde göründü.
AKP'nin her fırsatta ortaya çıkmasını beceren kahraman belediye başkanlarının da hiçbiri o gece tankların üzerine çıkmadı. Kimi Amerika'daydı zaten kimi bir gecekonduda “Dur bakalım ne olacak sonra vaziyet alırız” duygusu içinde beklemeyi tercih etmişti.
Cumhurbaşkanının neredeyse darbeden bir yıl sonra Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'ndan çıkışını sanki yeni öğrenmiş gibi anlatması ve bir de üstüne “Böyle olduğunu bilseydim Yenikapı'ya davet etmezdim” demesi büyük talihsizlik olmuştur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar