TC’yi tamamen yok etmeye niyetliler

KAFAMI BOZAN ŞEYLER TC'Yİ TAMAMEN YOK ETMEYE NİYETLİLER Referandumda evet çıkması halinde Türkiye'de rejimin değişeceğini ısrarla söylüyoruz. AKP'nin kimi sözcüleri bunun gerçek olmadığını...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

TC'Yİ TAMAMEN YOK ETMEYE NİYETLİLER

Referandumda evet çıkması halinde Türkiye'de rejimin değişeceğini ısrarla söylüyoruz. AKP'nin kimi sözcüleri bunun gerçek olmadığını yapılanın sadece bir “hükümet sistemi değişikliği” olduğunu söylüyorlar ama hayır oyunun çok önde görülmesi nedeniyle ağızlarındaki baklayı çıkarmak zorunda kalıyorlar.
Eğer evet çıkarsa Türkiye'nin rejimi değişecektir.
Yönetim tamamen bir kişinin eline geçecek, yargı ve yasama tamamen bu bir kişinin keyfine emanet edilecektir.
“Yok böyle bir şey” diyenlere Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Mehmet Uçum'un attığı bir twit en iyi cevap oldu.
Hemen her gece bir ekranda evet oyu için konuşan Mehmet Uçum sonunda “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tamamen ortadan kaldırılacağını” itiraf etti.
Uçum evet oylarının hızla yükseldiğini belirterek şöyle bir twit yazdı; “Sessiz değil Halkımız gümbür gümbür bir Devrim yapıyor farkında mısınız? Halk kendi Devletini kurmak için adım atıyor, 16 Nisan Kutlu Olsun.”
Bu nasıl mantıktır nasıl bir hedeftir? “Halk kendi devletini kuruyor” ne demektir? Bugünkü devlet halkın devleti değil mi? 15 yıldır iktidarda olan AKP kimin devletini yönetiyordu?
Mehmet Uçum muhtemelen bu twitinden sonra gelen tepkileri önlemek için mevcut devleti bürokratik devlet olarak tanımlamış ve şunu yazmış; “Olan bürokratik devletten halkın devletine geçiştir. Atatürk, Cumhuriyet, Laiklik kurucu değerlerimizdir ve Milletin teminatı altındadır.”
Tüm yetkileri bir kişiye verince, demokrasiyi, hukuku, insan hak ve özgürlüklerini askıya alınca ortaya çıkan devlet nasıl oluyor da “halkın devleti” oluyor?
İktidar sözcüleri “halkın devleti” gibi kulağa hoş gelen ve geniş kitleleri etkileyeceğini düşündükleri kavramları kullanarak “karşı devrim” koşullarını oluşturmaya çalışıyorlar.
Cumhuriyetin ilanından bu yana zaten devrim ve ilkelerle savaşan bu zihniyet referandum ile birlikte nihayet bu amacına ulaşacağını planlıyor.
Türkiye Cumhuriyeti Devletini ortadan kaldırma ve tek adam rejimini kurma hayallerini bozacak tek şey referandumda “hayır” demektir.
Bu arada Mehmut Uçum bu twitlerinden sonra bir de hayır diyenleri suçlayan bir başka twit attı. Uçum bu twitinde şöyle diyor; “16 nisan yaklaşırken Evet'ler arayı açıyor, Evet'çilerin kafa karışıklığı bitiyor ancak Hayır'cılar cinnet halinde herkese saldırıyorlar.”
İyi de, hani başından beri evet'ler yüzde 60'lardaydı? Ayrıca şu “cinnet halinde” herkese saldıran hayır'cılar kimler? Tam tersine hayır diyenler iktidarın bütün tahriklerine rağmen sakinliklerini ve soğukkanlılıklarını hiç bozmuyor ve gerginlik çamuruna hiç bulaşmıyorlar. Bu da iktidarı daha öfkelendiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar