Hastaneleri yapan genel müdürü neden parlatmıyorlar?

Bİ SORALIM BAKALIM Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum stratejisini CHP ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu üzerine kurdu biliyorsunuz.Varsa yoksa CHP ve Kılıçdaroğlu.“Ne yaptı bunlar?” diyor, “dikili...

Bİ SORALIM BAKALIM

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum stratejisini CHP ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu üzerine kurdu biliyorsunuz.
Varsa yoksa CHP ve Kılıçdaroğlu.
“Ne yaptı bunlar?” diyor, “dikili ağaçları yok” diye aşağılamaya çalışıyor.
Son günlerde “bilgisizlikle” suçladığı Kılıçdaroğlu'na hitaben “Kendi partinin tarihini bile bilmiyorsun, utan, Mustafa Kemal hem cumhurbaşkanıydı hem CHP'nin genel başkanıydı, bundan bile haberin yok” diye bağırıyor.
Söylediği doğru olmasına doğru da, bugüne uyarlamak mümkün değil. Çünkü Erdoğan'ın sözünü ettiği CHP o tarihlerde bugünkü gibi bir parti değil, kurucu unsurun partisiydi. Ülkede zaten başka parti yoktu ve kuruluş döneminde sistemin ta kendisiydi.
Bugünkü anlamdaki partiler ancak 1946'da çok partili hayata geçildikten sonra ortaya çıktı ve o andan itibaren cumhurbaşkanının partili olması, il başkanlarının valiliğe getirilmesi de son buldu. Çünkü demokrasi bunu gerektiriyordu.
Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu en çok devlet memuru olduğu 90'lı yıllarla vurmaya çalışıyor. Hatta bunun için merhum gazeteci dostumuz Savaş Ay'ın o dönemlerde yaptığı haberleri meydanlarda halka izleterek haklılığını göstermeye çalışıyor.
Hastanelerin durumunun çok kötü olduğunu ve bunun sorumlusunun o sırada SSK Genel Müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylüyor.
Bu mantıkla bakarsak bugün çok övündüğü hastaneleri kuran genel müdürleri neden hiç anmıyor? Ya da neden “yolları, köprüleri, tünelleri” kendilerinin yaptığını söylüyor, oysa bunları yapan Kara Yolları Genel Müdürü değil mi?
Bunca yol, köprü, tünel açılışı yapıldı. Hiç Karayolları Genel Müdürü'nün öne çıkarıldığını “İşte bütün bunları bu adam yaptı” dendiğini gördünüz mü?
Siz hiçbir bürokratınızı öne çıkarmazken “hizmetleri siyasi iktidarlar yapar” derken, sıra muhalefete gelince neden her şeyden bir bürokratı sorumlu tutuyorsunuz.
Bürokratlar elbette çok önemlidir ama sorumluluk siyasi iktidarlardadır. Hastaneler Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu için çok kötü duruma düşmedi, siyasi otoritenin beceriksizliğidir asıl önemli olan.
Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü olduğu sırada iktidarda CHP değil DYP vardı SHP ise iktidarın koalisyon ortağı idi.
Ayrıca şunu kimse unutmasın. CHP 67 yıldır iktidarda olmadı. Bir iki kez koalisyon ortağı oldu. Bu nedenle “Ne yaptı bunlar” diyerek bütün geçmişi karalarken CHP suçlanamaz. Erdoğan bir kere de çok beğendiği sağ iktidarlar dönemlerinde, yani son 67 yılda yapılamayanları eleştirse, Menderes'i Özal'ı, Erbakan'ı diline dolasa ya…

FIKRA GİBİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar