Aklıma hemen geliveren sorular

BUNU YAZMAK GEREK Referandum yaklaştıkça Erdoğan'ın televizyon ekranlarındaki görüntüsü daha artıyor. Zaten hemen her gün bir yerlerde güya “resmi tören” adı altında Evet propagandası yapıyor...

BUNU YAZMAK GEREK

Referandum yaklaştıkça Erdoğan'ın televizyon ekranlarındaki görüntüsü daha artıyor. Zaten hemen her gün bir yerlerde güya “resmi tören” adı altında Evet propagandası yapıyor Erdoğan. Bu konuşmalar bir ikisi hariç tüm haber kanallarından canlı olarak yayınlanıyor.
Bu yetmiyor geceleri de televizyon ekranlarında “sözde gazetecilerin” sorularına cevap veriyor Cumhurbaşkanı.
Tabii bu programlarda soru falan sorulmuyor. Gazeteci kılıklı kişiler Cumhurbaşkanının önceden verdiği soru ve konuları dile getirip pas atıyor, sonra da dinlemeye çekiliyorlar.
Ben bunları yazınca, alınıyorlar, kızıyorlar, öfkeleniyorlar.
Hiç hakları yok, çünkü sıradan soruları bile sormuyorlar. Soramıyorlar.
Şimdi bazı aklıevvveller “Tabii sizi adam yerine koymuyor, yanına bile çağırmıyor, ayrıca sorsanız ne soracaksınız, hakaretten başka ne biliyorsunuz” türü zevzeklikler yapacaktır.
Hayır hiç öyle değil. Elbette bir gazeteci olarak ayırım yapmadan bütün siyasilere soru sormak isterim. Ama gazeteci olarak sorarım. Niyetim kavga etmek, zora sokmak, polemik yaratmak olmaz. Normal bir gazeteci olarak sorulması gerekenleri saygı kuralları içinde sorarım.
Bakın aşağıda bazı sorular bulacaksınız. “Cumhurbaşkanı yarım saat önce haber verse ve röportaja çağırsa ne sorarım?” diye düşündüm. İnanın hiç çalışmadan, arşive ve eski haberlere bakmadan aklıma gelen soruları sıraladım. 20 dakikamı aldı.
Soruları okuyun. Hakaret, kavga, polemik var mı?
Bulamazsınız. Çünkü bunlar her normal gazetecinin sorması gereken sorulardan bazılarıdır. Elbette sizlerin de aklına yüzlerce soru gelebilir. Dediğim gibi bunlar bir çırpıda çıkıveren sorular;

Bİ SORALIM BAKALIM

Birkaç gün önce “Yeni anayasada fesih yok, var diye ispat eden olursa cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim” dediniz. Oysa fesih tanımı hem partinizin hazırladığı broşürlerde var hem de milletvekilleriniz Meclis'teki görüşmelerde fesih maddesinin demokratik bir gereklilik olduğunu anlatmıştı. Bu durumda nasıl davranmayı düşünüyorsunuz?
Konuşmalarınızda sürekli Kılıçdaroğlu ve CHP'yi eleştiriyorsunuz. Oysa konumuz yeni anayasa maddeleri. Kılıçdaroğlu'nu anayasa dışındaki konularla eleştirmenin referandum kampanyanıza nasıl bir etki yapacağını düşünüyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar