Ankara’da bir milis tatbikatı daha başarı ile tamamlandı

SORDUM ÖĞRENDİM ANKARA'DA BİR MİLİS TATBİKATI DAHA BAŞARI İLE TAMAMLANDI Önceki gece Ankara'da garip bir hareketlilik yaşandı. Darbe olacağı söylentileri sosyal medya üzerinden yayılınca...

SORDUM ÖĞRENDİM

ANKARA'DA BİR MİLİS TATBİKATI DAHA BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Önceki gece Ankara'da garip bir hareketlilik yaşandı. Darbe olacağı söylentileri sosyal medya üzerinden yayılınca Cumhurbaşkanlığı sarayı, TRT ve Genelkurmay çevresinde sivil toplanmalar oluştu. Bu küçük kalabalıkların dağılması gece yarısından sonra oldu.
Bu ilk kez olmuyor. Daha önce Konya'da ve yine Ankara'da “asker hareketlendi, yürüyün kışlaların önüne” çağrısı yapılması üzerine benzer sahneler yaşanmıştı.
Önceki gece yaşananların biraz daha organize olduğunu fark edince Ankara'daki kaynaklarımı aradım.
Güldüler. “Tatbikat vardı” dediler. “Nasıl yani, ne tatbikatı?”
İktidarın Gezi direnişinden çok etkilendiği biliniyor. Gezi türü eylemlerin ne kadar güçlü olursa olsun iktidarları devirecek kapasiteye ulaşmasından çekinen AKP'lilerin aklında o günden beri “Biz de böyle sokak eylemlerinde organize olabilir miyiz?” sorusu var.
Erdoğan'ın Gezi sırasında “Milletin yarısını evde zor tutuyorum” sözlerini hatırlatan Ankaralı kaynaklarım “15 Temmuz gecesi önceden haberli olanların dışında sokağa çıkanların sayısının yüksek olması parti stratejistlerini hareke geçirdi. Taraftarları diri tutma ve istendiğinde sokağa dökebilecek yöntemleri bulma konusunda çalışmalar yapıldı” dediler.
Anlattıklarına göre AKP'li bazı kesimleri en kolay harekete geçirme taktiğinin “darbe oluyor” söylentisi çıkarmakmış.
Özellikle 15 Temmuz gecesi ne olacağını bekleyip sokağa çıkmayan ama sonra pişman olan kesimlerin bu tür söylentiler çıktığı anda sokağa döküldüğünü fark eden stratejistler bunların belli aralıklarla tekrarlanmasını tavsiye etmişler.
İşte önceki gece yapılan buymuş. Sosyal medya üzerinden “Ankara'da hareketlilik, darbe mi oluyor” başlıklı haberler yayılmış önce. Ardından bazı troller “TRT'ye gidelim” veya “Külliyenin korunması gerek” türü mesajlarla kahraman olma sevdasıyla sokağa dökülenleri yönlendirmişler.
Ardından sosyal medyanın bilinen militan isimleri devreye girerek “Tamam yok bir şey, her şey kontrol altında” türü mesajlarla sokağa çıkanları tekrar evlerine göndermişler.
Ankaralı kaynaklarım bunları biraz gülerek anlattılar ama bana göre bunlar çok tehlikeli gelişmeler. Bir taraftan halkı silahlanmaya çağıranlar var. Diğer taraftan özel güvenlik şirketi maskesi altında gençlere özel savaş taktikleri öğretiliyor. “Darbe oluyor” dedikodusu yayarak ve halkı sokağa dökerek bir tür milis tatbikatları yapılıyor.
Türkiye'de sanki birilerinin gündemi ve hedefleri çok farklı. Herkesin çok dikkatli olması gerek. Referandumu bir ölüm kalım sorununa çeviren iktidar ve çevresinin halkın saf duygularını kullanarak girişebileceği provokasyonlara da hazırlıklı olmalı demek ki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar