Amerika, Rusya ve Avrupa “Evet” için kolları sıvadı

ANALİZ Argoda bir deyim vardır olumsuz bir olaydan yararlanmak için “Ters manyel” denir. Aslında söylenen bir söz veya bir eylem ilk bakışta aleyhinize gibidir ama işin aslına bakarsanız aleyhinize görünen bu durum...

ANALİZ

Argoda bir deyim vardır olumsuz bir olaydan yararlanmak için “Ters manyel” denir. Aslında söylenen bir söz veya bir eylem ilk bakışta aleyhinize gibidir ama işin aslına bakarsanız aleyhinize görünen bu durum sizin için müthiş yararlıdır.
Şu anda Amerika, Rusya ve Avrupa ülkelerinin yaptığı aynen budur.
Sanki Türkiye aleyhine gibi davranıyorlar.
Sanki Türkiye'den çekiniyorlarmış gibi yapıyorlar.
Sanki referandumda hayır çıkması için çalışıyorlar.
Sanki Erdoğan'ın bir an önce yerinden edilmesini istiyor gibi konuşuyorlar.
Oysa bunların hepsi “ters manyel.”
Amerika da, Rusya da, Avrupa ülkeleri de büyük bir iştahla 16 Nisan'da yapılacak referandumda evet çıkmasını ve Erdoğan'ın tek adam olarak ülkenin başına oturmasını arzuluyor.
Nedeni çok basit; çünkü iktidara geldiği günden beri Erdoğan'la çok iyi anlaştılar. Erdoğan buralardan gelen hiç bir talebi reddetmedi. Amerika ve Batının çıkarlarını zedeleyecek en küçük bir adım bile atmadı. Nasıl cemaat için “ne istediler de vermedik” dediyse, Amerika, Avrupa ve Rusya için de aynısı geçerlidir.
Tabii diyeceksiniz ki, “görüntü böyle değil.”
Haklısınız. Sadece söylemlere göre bakarsanız Erdoğan sanki Amerika ve Avrupa ile kavga ediyor. Sanki Amerika ve Avrupa'nın çıkarlarını zedeliyor onlara büyük zararlar veriyor.
Oysa yok böyle bir şey. Her şey Amerika ve Avrupa'nın istediği gibi gidiyor. Son aylarda buna Rusya da katıldı.
“Var” diyen parmak kaldırsın ve anlatsın. Hangi olayda, nerede ve ne zaman Amerika ve Avrupa'nın bir isteğini yerine getirmedik veya onların çıkarını bozduk?
Suriye'de mi, Irak'ta mı, İncirlik'te mi, mülteci sorununda mı? Nerede, ne zaman?
Aylardır bıkmadan yazıyorum “Erdoğan içe başka dışarıya başka konuşuyor, siz bakmayın o efelenmelere, sert sözlere, gerçek olmadığını bildikleri için kimse ciddiye almıyor” diyorum.
Amerika ve Avrupa şu anda Türkiye aleyhine görünen sözler söylüyor, eylemler yapıyor. Avrupa medyasında çıkan çirkin haberler, Türkiye'nin AB'ye giremeyeceğine ilişkin açıklamalar, Erdoğan'ı diktatör gibi gösteren söylemler birbiri ardına geliyor.
Amerikalılar, Avrupalılar herhalde aptal değil. Bu söylemlerin Türkiye'de çok ters etki yapacağını ve halkın bir bölümünün inatla Erdoğan'ın arkasında birleşeceğini biliyorlar. Zaten bunun için özellikle saldırıyorlar ki Erdoğan daha güçlensin, tek başına iktidarı ele geçirsin ve Amerika, Batı ne istiyorsa aynen yerine getirsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar