Hollanda krizi neleri unutturdu?

ANALİZ İktidar Türkiye'yi rezil etme pahasına Avrupa ülkeleriyle didişiyor. Türkiye'deki hukuksuzlukları, özgürlük ihlallerini, hapiste tutulan ama iddianameleri bile yazılmamış gazetecileri, hayır kampanyası...

ANALİZ

İktidar Türkiye'yi rezil etme pahasına Avrupa ülkeleriyle didişiyor. Türkiye'deki hukuksuzlukları, özgürlük ihlallerini, hapiste tutulan ama iddianameleri bile yazılmamış gazetecileri, hayır kampanyası yürütenlere uygulanan baskıları, saldırıları bir kenara bırakıp Avrupa'nın demokrasi ve hukuk anlayışını eleştirerek kendi halkına propaganda yapıyor.
Bunun tek amacı var. Güya dünyaya “kafa tutuyor” gibi yapıp, güya “dik duruyoruz eğilmiyoruz” havası basarak evet oylarını artırmayı planlıyorlar.
Bu süreçte Türkiye dünyaya rezil oluyormuş ülkemiz derin bir yalnızlığa sürükleniyormuş umurlarında bile değil.
“Gelme” diyene “Sen kim oluyorsun ben gelirim” diye kafa tutup sonra da sınır dışı edilmeyi kahramanlık gibi göstererek aslında referandum sürecindeki açmazlarını kapamaya çalışıyorlar.
Bakın şu Hollanda- Almanya krizi başladığından beri neleri konuşmuyoruz.
Örneğin AKP'nin koltuk değnekliğine soyunan MHP bir başkan gibi karşılanan Barzani'nin bayrağının Türk bayrağı ile birlikte göndere çekilmesinden çok rahatsız olmuştu.
Ama Avrupa ile bir kriz çıkarıldı MHP asli görevini hazırladı ve Barzani bayrağını unutup “Biz de Avrupa kapılarına dayanacağız, havalimanlarında oturma eylemi yapacağız” diyerek durumdan pay kapmaya soyundu.
Barzani bayrağı unutuldu gitti.
İktidar Avrupa ile didişmeye girmeden önce Suriye konusunda esip gürlüyordu. El Bab'da durumun sakinleşmesinden sonra hedefin Menbiç olduğunu açıklamıştı hem Cumhurbaşkanı, hem Başbakan, hem Savunma Bakanı hem de Dışişleri Bakanı.
Amerika'ya “Eeyyyy” diye seslenmiştik. “Ya benimlesin, ya PYD ilesin” demiştik. Sonra da gürleyerek “Herkesi uyarıyoruz, Menbiç'e gireriz, girerken de orada kim var kim yok bakmayız” diye seslenmiştik.
Amerika bunun üzerine “Benim müttefikim PYD” dedi. Bu yetmedi askerlerini
gönderdi ve PYD'nin zırhlı araçlarına da Amerikan bayrağı asıverdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar