Evet uğruna Avrupa krizi böyle çıkarıldı?

YENİ ÖĞRENDİM İktidar tam gaz Avrupa'ya saydırıyor. Medya ise yandaşı yandaş olmayanı ile “bu bir milli meseledir” anlayışı içinde yangına körükle gidiyor. Linç çetesi “Yahu...

YENİ ÖĞRENDİM

İktidar tam gaz Avrupa'ya saydırıyor. Medya ise yandaşı yandaş olmayanı ile “bu bir milli meseledir” anlayışı içinde yangına körükle gidiyor. Linç çetesi “Yahu ne yapıyoruz, işin gerçeğine bakalım” diyenleri anında vatan haini ilan ediyor.
Bu kargaşa içinde ellerini ovuşturan iktidar yanlıları “Oh oh iki puan daha kattık evetlere” diyen sevinç gösterilerini televizyon ekranlarına taşımaktan çekinmiyor.
Ankara'daki AKP'ye yakın kaynaklarımdan aldığım bazı bilgileri burada paylaşmak istiyorum.
Önce filmi biraz geriye saralım. 6 Mart akşamı Başbakan bir televizyon kanalında soruları cevaplıyor. Bu sırada söz bazı Avrupa ülkelerinde başlayan referandum propagandası rahatsızlığına geliyor.
Çünkü yakın gelecekte bazı Avrupa ülkelerinde genel seçimler var ve bu ülkelerdeki aşırı sağcı ırkçı partiler yükselişte görünüyor.
Mevcut hükümetler böyle bir ortamda zaten hedef olan Türklerin de kargaşanın içine çekilmemesi için Türk yetkililerin referandum propagandası yapmasına karşı çıkıyor.
Bu ülkelerin başında Hollanda geliyor. Hollanda Hükümeti 14 Mart'ta seçim yapılacağını bu tarihten önce bir başka ülkenin propaganda çalışması yapmasına sıcak bakmadığını belirterek Türk Hükümeti'nden “14 Mart'ı geçirin” ricasında bulunuyorlar.
Başbakan Yıldırım da o geceki konuşmasında Hollanda'nın bu durumunu dile getirerek “Hollanda'da bu ayın 14'ünde seçimler var, biraz ona yönelik olduğunu düşünüyoruz. Çünkü mevcut iktidar partisiyle o aşırı Wilders'in partisi arasında çok az fark var, onun için 14'ünden önce Hollanda'da bir etkinlik yapılması çok mümkün gözükmüyor ama 14'ünden sonra zannetmiyorum ki Hollanda böyle bir kısıtlama üzerinde dursun” diyor.
Yıldırım bu sözleriye Hollanda'nın talebini makul karşıladıklarını ve uyacaklarını belirtmiş oluyor.
Her şey birkaç gün sonra Bekir Bozdağ'ın Gogenau'da yapacağı toplantının iptaliyle değişiyor. Almanya'daki Gogenau Belediyesi kendilerine ait salonun “kültürel bir toplantı için” kiralandığını, ancak burada bir siyasi toplantı yapılacağını belirterek “Bize doğru bilgi vermediniz, siyasi toplantı olacağını bildirseniz ona göre güvenlik alırdık bu da maliyeti artırır, bizi kandırdınız” diyor ve sözleşmeyi iptal ediyor.
Bunun üzerine Bekir Bozdağ bildiğimiz açıklamaları yaparak Almanya'yı demokrasi ve ifade özgürlüğünü kısıtlamakla suçluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar