Önce sorun yaratıp sonra “Bu bir milli mesele birlik olmalıyız” dayatması olmaz

ANALİZ Kimse kusura bakmasın. Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik tavırlarından elbette son derece rahatsız oluyoruz ama buradan yola çıkıp iktidarın Türkiye'yi dünyaya rezil etmesine ve bir de üst perdeden “Bu...

ANALİZ

Kimse kusura bakmasın. Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik tavırlarından elbette son derece rahatsız oluyoruz ama buradan yola çıkıp iktidarın Türkiye'yi dünyaya rezil etmesine ve bir de üst perdeden “Bu milli mesele birlik içinde olmalıyız” dayatmasına da prim veremem.
Bazı Türk bakanların Avrupa kapılarından döndürülmesi hepimizin gururunu incitiyor elbette.
Ancak buna neden olan da bizzat bu iktidardır, bunu görmezden gelemeyiz.
Olaya tersten bakalım; Bir yabancı ülkenin bakanı “Türkiye'ye gelerek buradaki yurttaşlarıyla miting yapacağını” söylüyor, siz ise buna izin vermeyeceğinizi bildiriyorsunuz.
Ama o bakan “Kimse bana engel olamaz, gelirim ve konuşurum” diyor.
Türkiye olarak ne yapacağız? Korkup “Tabii gelin o zaman” mı deriz yoksa “Sokmuyorum o zaman seni” mi diye tavır koyarız?
Yine bir başka ülkenin bakanı, gümrük kapıları olmadığı için Türkiye'ye karayoluyla giriş yapıp kendi başına ülkesinin elçiliğine gitmeye kalkarsa ve bunu öğrenirsek ne yaparız?
“Madem girmiş ülkemize o halde gitsin elçiliğine kadar” der miyiz?
Referandumda hayır çıkma olasılığının giderek artmasından panikleyen iktidar, evet çıkarmak için dolaylı yollardan kendine prim yapmaya çalışıyor.
Avrupa ile sahte bir sorun çıkarıp buradan “Milli birlik beraberlik” çağrıları yaparak evet oylarını artırmayı planlıyor, konu bu kadar basittir.
Nitekim Avrupa Bakanı “Bu olaylar kararsız vatandaşları evet'te birleştirmiştir” diyerek gerçek niyeti itiraf etti.
Şu anda Türkiye'de milletin ezici çoğunluğu başta Hollanda olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye karşı takındığı tavrı nefretle izliyor. Ancak yine bu milletin ezici çoğunluğu bu sorunu yaratanın bizzat iktidar olduğunun da farkında.
Bu millet Avrupa ülkelerine yönelik söylenen “Demokrasi katledildi, fikir özgürlüğü yerle bir edildi, bunlar faşist uygulamalardır” sözlerine rağmen aynı uygulamaların Türkiye'de muhalefete yapıldığını görmüyor mu?
Avrupa evet propagandası için giden bakanlara salon vermiyormuş, peki Türkiye'de hayır kampanyası yapmak isteyenlere salon verilmediğini, hayır bildirisi dağıtanların coplanarak gözaltına alındığını, bindirilmiş kıtaların her şeye rağmen hayır toplantısı yapabilenlere saldırdığını görmüyor mu,
bilmiyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar