“Yarım bırakmamak” ne demek Devlet Bey

CANIMI SIKAN ŞEYLER Devlet Bahçeli'yi artık anlamakta iyice zorlanıyorum. Elbette bir siyasi parti genel başkanı olarak partisinin siyasetini belirlemek ve bunu anlatmak görevidir, buna karışmak haddimiz değildir, ancak eleştirebiliriz.MHP...

CANIMI SIKAN ŞEYLER

Devlet Bahçeli'yi artık anlamakta iyice zorlanıyorum. Elbette bir siyasi parti genel başkanı olarak partisinin siyasetini belirlemek ve bunu anlatmak görevidir, buna karışmak haddimiz değildir, ancak eleştirebiliriz.
MHP Genel Başkanı partisinin siyasi geleceği açısından AKP ile birlikte hareket etmeyi, Tayyip Erdoğan'ı da tek adamlık koltuğuna oturtmayı uygun görmüş olabilir.
Buna karşı partisinden gelen eleştirilere hiç kulak asmaması ve giderek onları tehdit etmesi ise anlaşılacak gibi değildir.
MHP'de Genel Merkez'e karşı gelen ve muhalefet bayrağı açanların hemen tamamı referandumda “hayır” oyu kullanacaklarını açıklıyorlar ve bunun için de çok ciddi propaganda çalışmaları yapıyorlar.
Son birkaç günde ise garip saldırılarla karşılaşıyoruz.
Muhalefetin önemli isimlerinden Sinan Oğan bir üniversitede konuşurken “Hareketin lideri Devlet Bahçeli” diye bağıran bir kişi kürsüyü yıktı.
Ardından Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu'nun birlikte katıldığı bir toplantı Genel Merkez'e bağlı militanlar tarağından basıldı. Ertesi gün bu ikiliye yönelik saldırı bu kez başka bir toplantıda gerçekleşti.
Bu arada MHP'li muhalif isimlerin toplantılarına da iktidar tarafından engel olunmaya çalışılıyor. Birçok MHP'li muhalife (tabii diğerlerine de aynı) salon verilmiyor.
Devlet Bahçeli ise MHP'li muhaliflere yönelik bu eylemlere inanmadığını açıkladı. Bahçeli bu eylemlerin bizzat muhalifler tarafından yapıldığını belirterek bunların tiyatro olduğunu söyledi.
Bu mümkün mü? Neden olmasın? Bugüne kadar kendi kendine eylem yapıp da bunu karşı tarafa atarak prim yapanların olduğunu biliyoruz.
İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı'nın Suriye'ye operasyon yapabilmek için “Attırırız Suriye'den 4 füze” dediklerini bilmiyor muyuz? O halde bu da olabilir.
Ancak burada önemli olan Bahçeli'nin “Bunlar tiyatro” dedikten sonraki sözleridir. Bahçeli “Bunları yapanlar ülkücüler olamaz zaten, çünkü ülkücüler işlerini yarım bırakmazlar” dedi.
“Yarım bırakmamak” nedir? Örneğin diyelim ki Sinan Oğan'ın kürsüsünü deviren kişi ülkücü değil de Sinan Oğan'ın adamı çıktı. Peki gerçekten ülkücü olsaydı “Yarım bırakmamak için” ne yapacaktı. Sinan Oğan'ı öldürecek miydi?
Yine Özdağ ve Halaçoğlu'nun toplantılarını basanlar eğer ülkücü olsalardı ne yapmaları gerekiyordu ki iş “yarım kalmayacaktı?”
Bahçeli'nin bu söylemi çok yakışıksız olduğu gibi tehlikelidir de.
Ya yarın kendine görev biçen bir MHP'li hayır diyen bir MHP'liyi öldürmeye kalkarsa ne olacak?
MHP lideri kendini Erdoğan'ın tek adamlığına o kadar kaptırmış ki, ne söylediğine bile dikkat etmiyor.
Tabii bu sözleri öfkeyle değil de bilinçli olarak söylediyse onu bilemem. Sadece “Allah herkesi korusun demek” geliyor elimden.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar