Şşşşt arkadaşlar ne oluyorsunuz böyle?

KAFAMI BOZAN ŞEYLER Referandum yaklaştıkça, ki bugün itibarıyla 40 gün kaldı, iktidar tarafında telaş iyice artıyor. “Neden evet” konusunu kendi tabanlarına bile anlatmakta zorluk çekenler çareyi yine sertlik...

KAFAMI BOZAN ŞEYLER

Referandum yaklaştıkça, ki bugün itibarıyla 40 gün kaldı, iktidar tarafında telaş iyice artıyor. “Neden evet” konusunu kendi tabanlarına bile anlatmakta zorluk çekenler çareyi yine sertlik ve kaos teorilerini sunmakta buluyor.
Cumhurbaşkanının “Hayır diyen vatan hainidir, teröristtir, FETÖ'cüdür” söylemini bile geride bırakma yarışına giren AKP'liler işi artık iyice tehdit ve şantaja getirdi.
Son örneklerden biri AKP'li bir ilçe başkanının çektiği video. Bilmem nerenin AKP'li başkanı “Abi referandumda hayır diyenlere ne yapacağız” diye soruyor, sonra elindeki tabancanın bütün şarjörünü boşaltıyor, çirkin bir gülüşle. Sonra tepki gelince de “Yahu biz onu espri diye yapmıştık” savunmasına geçiyor.
Ancak dün sergilenen iki görüş var ki insanın nutku tutuluyor. Çünkü iki görüşün sahibi de çok önemli kişiler.
Birincisi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlarından İlnur Çevik. Eski bir gazeteci olan ve Irak'ta Barzani ile çok sıkı ekonomik ilişkiler geliştiren İlnur Çevik dün sabah şöyle bir twit paylaştı; “Hayır diyenlere: 7 Haziran sonrası Türkiye'deki kaos ve istikrarsızlığı mumla ararsınız.”
Bir dakika arkadaş, sen ne söylediğinin farkında mısın?
Eğer hayır çıkarsa nasıl bir kaos ve istikrarsızlık olacak? Nereden biliyorsun bunu? Yoksa bir hazırlık mı var?
7 Haziran sonrasını hatırlatman insanın içine kuşku düşürüyor. Çünkü AKP'nin çoğunluğu kaybettiği bu seçimden sonra Burhan Kuzu da “Evet seçim bitti, millet kararını verdi. Ya istikrar ya kaos dedim; millet kaosu seçti hayırlı olsun” diye yazmıştı.
Sonra olanları biliyoruz.
Böyle bir ifade 7 Haziran'dan sonra yaşananların sanki bizzat sizlerin elinden kurgulandığı kuşkusunu doğuruyor. Yani bu kez de halk hayır derse aynısı mı olacak? Hatta “mumla arayacak hale” mi geleceğiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar