Şu sorulara cevap veremiyorlar

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER İktidar ve yandaşları sadece kendi kitlelerine karşı konuşurken çok rahatlar. Çünkü ne söylerlerse kimse soru sormuyor, merak etmiyor, düşünmüyor.Ne söylenirse bu kitleler...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

İktidar ve yandaşları sadece kendi kitlelerine karşı konuşurken çok rahatlar. Çünkü ne söylerlerse kimse soru sormuyor, merak etmiyor, düşünmüyor.
Ne söylenirse bu kitleler tarafından kabul görüyor.
Örneğin millete “Artık hükümeti siz seçeceksiniz” diyorlar. Alkış kıyamet. Kimsenin aklına “Bugüne kadar biz neyi seçiyorduk o zaman?” demek gelmiyor.
Hiç vicdani bir sıkıntı çekmeden “Unutmayın hayır demek teröristlere, darbecilere destek olmaktır. Hayır diyen vatan hainidir” diye bağırıyorlar. Yine alkış kıyamet. Bir kişi bile “Yahu benim kayınço hayır diyecek, onun neresi terörist, neresi vatan haini” demiyor.
Yine “Yeni sistemle müthiş bir denetim geliyor, bugün yargılanamayan cumhurbaşkanı bile artık yargılanabilecek” diyorlar. Alkış kıyamet kopuyor tabii. Ama kalabalık “İyi de 400 milletvekili nasıl bulunacak?” diye merak etmiyor.
Tabii bu sihirli ortam karşılarına muhalif biri çıkınca bozuluyor.
Son zamanlarda ısrarla bazı soruları soruyorum yandaş kesime. Lafı dolandırıyorlar, konuları değiştiriyorlar. Kişisel polemiklere giriyorlar ama bir türlü cevap veremiyorlar.
Oysa çok basit sorular soruyorum. Anında cevap verebilmeleri gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar