Neden şom ağızlı oluyoruz Ertuğrul Bey!

CANIMI SIKAN ŞEYLER Hürriyet Gazetesi evlere şenlik “Karargâh rahatsız” haberinden sonra ortalık karıştı.Zaten amaç da buydu. Ortalık karışsın, iktidarın evet için tek savunma dayanağı olan...

CANIMI SIKAN ŞEYLER

Hürriyet Gazetesi evlere şenlik “Karargâh rahatsız” haberinden sonra ortalık karıştı.
Zaten amaç da buydu. Ortalık karışsın, iktidarın evet için tek savunma dayanağı olan “Erdoğan tek adam olursa artık darbe olmaz” propagandası için malzeme oluşturulsun, böylelikle özellikle “kararsız AKP'lilerin” aklı başına gelsin ve referandumdan evet çıksın.
Gördüğüm kadarıyla Hürriyet'in bu oyunu tuttu dün de yazdığım gibi. Yandaş medya Hürriyet'e saldırıyor, böylelikle sessiz duran AKP tabanını harekete geçirmeye çalışıyor.
Buradaki tek arıza amacı anlayamayan bir savcının Hürriyet'e “cunta destekçisi” suçlamasıyla soruşturma açması. Kim bilir belki bu da oyunun bir parçasıdır.
Burada en can sıkıcı olan nokta ise Ertuğrul Özkök'ün güya Hürriyet'i savunan yazısında, iktidarın daha da gözüne girmek için muhalefete saldırması.
Yıllarca Hürriyet'in Genel Yayın Müdürlüğü'nü yapan Özkök benim gibi gazetecilik duygusunu henüz yitirmemiş olan ve mesleğin en önemli kuralı olan “soru sorma, sorgulama” mekanizmasını eleştirerek bizleri “şom ağızlılar” olarak niteliyor.
Aynen şöyle yazmış Ertuğrul Özkök;
Anlamıyor musun komutan siyasi iradeye değil muhalefetin şom ağızlılarına cevap veriyor.

*  *  *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar