Sosyal medya referandum sürecinde kapatılacak mı?

ŞAŞIRDIM İktidarın referandum konusundaki umutları giderek azalıyor. Ciddi araştırma şirketleri her ne kadar “Başa baş gidiyor” diye açıklamalar yapmalarına rağmen yeni ve bağımsız bazı...

ŞAŞIRDIM

İktidarın referandum konusundaki umutları giderek azalıyor. Ciddi araştırma şirketleri her ne kadar “Başa baş gidiyor” diye açıklamalar yapmalarına rağmen yeni ve bağımsız bazı şirketler Hayır oylarının hayli önde olduğunu belirtiyorlar.
Önüme gelen son anket Avrasya araştırma şirketinin yaptığı son anketin sonuçlarını içeriyor. Hayli ayrıntılı ve geniş kapsamlı yapıldığı anlaşılan araştırmaya göre hayır oyları yüzde 57'lerde. Evet ise yüzde 43'te kalıyor.
Araştırmada ayrıca pek çok ilin röntgeni de çekilmiş. Söylenenin ve sanılanın aksine MHP'nin de AKP ile güçlü olduğu bazı kalabalık illerde bile hayırlar önde ya da çok az farkla geride görünüyor.
Yandaş kalemler ısrarla “Cumhurbaşkanının önüne konan araştırmalar böyle söylemiyor” diyor ama iktidar kanadından dişe dokunur ve ayrıntılı bir araştırma sonucu henüz açıklanmadı.
Bu durumun iktidar kanadında hem telaş hem de öfke yaratmaması mümkün değil.
İşte şimdi bunun için bazı önlemlerin alındığını öğrendim.
İktidarın çok yoğun çalıştığı ancak karşı kesimlerin de hayli güçlü olduğu sosyal medyanın referanduma doğru kapatılacağı ya da kullanıcıları çıldırtacak biçimde yavaşlatılacağı ileri sürülüyor.
Bilgisayar programları yazan bir yakınım “AKP'liler evet kampanyası için akıllı telefonlara indirilebilecek programlar hazırlıyorlar” dedi.
“Nasıl?” diye sordum. Sistem klasik bir hizmet programı. Tıpkı cep telefonuna el feneri, banka, arayan bilinmeyen numara kim sistemleri gibi bir programmış.
Amaç evet diyecekleri böyle bir programda toplamak, bilgileri aktarmak, propaganda ve mesajları yayınlamakmış.
Ben de “Tamam da Twitter, Facebook hatta WhatsApp gibi sistemler zaten milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor, kim indirir böyle bir programı?” diye üsteledim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar