Hayır partilerle değil vatandaşın kendi çabasıyla çıkacak

ANALİZ Referandum günü yaklaştıkça “Evetle” gelecek büyük tehlikeyi gören vatandaşlar karamsar biçimde “Bir araya gelemiyoruz, nasıl baş edeceğiz bu muazzam beyin yıkama operasyonlarıyla”...

ANALİZ

Referandum günü yaklaştıkça “Evetle” gelecek büyük tehlikeyi gören vatandaşlar karamsar biçimde “Bir araya gelemiyoruz, nasıl baş edeceğiz bu muazzam beyin yıkama operasyonlarıyla” diye hayıflanıyor.
Katıldığım pek çok toplantıda bu tür yakınanlara “Sakın karamsarlığa, bezginliğe, yenilmişlik duygusuna kapılmayın. Çünkü bu bir seçim değil. Bu milletin sağduyusu, feraseti, namusu, vicdanı, ahlakı var. Korkmayın, ille bir parti ya da örgüt çatısı atında olmanıza gerek yok, tam tersine herkes bir kişiyi hedef alırsa bu millet başına gelecek büyük tehlikeyi bertaraf edecektir” diyorum.
Anlattığım şey çok basit; Hepimizin çevresinde, ailesinde, mahallesinde, iş yerinde beyin yıkama propagandalarına kapılarak evet diyecek insanlar vardır. Aranızda hukuk olan bir kişiyi seçin. Referanduma kadar sadece onlara yönelin. Sadece bir kişiye evet değil hayır demesi gerektiğini anlatın. Bıkmayın usanmayın. Asla kavga etmeyin, küçümsemeyin, dostluk ve arkadaşlık unsurlarını kullanarak anlatın. Bir kişi bir kişiyi ikna ederse bir milyon kişi bir milyon kişiyi ikna etmiş olur.
Partiler de elbette çalışacaktır. Sivil toplum kuruluşları, oluşturulan platformlar da çalışacaktır.
Ancak inanıyorum ki birebir çalışma hepsinden daha önemli olacaktır.
Çünkü anlatılacak şey basittir. Bu bir seçim değil. Evet de çıksa hayır da çıksa mevcut durum değişmiyor. Erdoğan yine cumhurbaşkanı. Hükümet yerinde duracak. Parlamento yine aynı. Evet çıkarsa ülke yönetimini tek kişinin keyfine bırakacağız. Parlamento işlevini yitirecek, etkisiz hale gelecek. Yargı tamamen o tek kişinin emrine girecek.
Bugün öyle ya da böyle beğenilen kişi yarın gidince Türkiye kaos yaşayacak.
İşte sakince, kırmadan, dökmeden, asla hakaret etmeden herkes hedeflediği bir kişiye bunları anlatmalı.
Referandumda “hayır çıkacağına” tüm kalbimle inanıyorum. Bunun başarılması da bizzat bu ülkede yaşayan, yaşananlara duyarsız kalmayan, demokrasi, hukuk, özgürlükler ve insan hakları konularında hassasiyeti olan bireylerin çabasıyla olacaktır.
Bu milleti hepimiz oluşturuyoruz. Geleceğimize karar verecek olanlar bizleriz. O halde Türkiye'nin götürülmek istenildiği uçurumdan çekip çıkarma gücü de hakkı da bu millettedir.
Bu millet bunu başaracak sağduyuya sahiptir.

ŞAŞIRDIM

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar