İçişleri Bakanlığı Ağar’a emanet

DEDİKODU İktidarın en güçlü olduğu bakanlıkların başında İçişleri Bakanlığı geliyor.Polis AKP iktidarı döneminde hem silah ve teçhizat, hem teknoloji hem de personel sayısı...

DEDİKODU

İktidarın en güçlü olduğu bakanlıkların başında İçişleri Bakanlığı geliyor.
Polis AKP iktidarı döneminde hem silah ve teçhizat, hem teknoloji hem de personel sayısı açısından çok güçlendirildi.
Öyle ki bir iç çatışmada polis ordu ile baş edebilecek güçte. Bir tek uçağı yok ama onu da ele geçirecek ya da etkisiz hale getirebilecek kabiliyete sahip.
Silah, mühimmat, teknoloji ve personel sayısı açısından çok güçlü hale gelen polis teşkilatının sorunu üst düzey, etkili, bilgili ve deneyimli eleman eksikliği.
Bu bir süre öncesine kadar cemaat tarafından hallediliyordu. Cemaat iktidarın “ne pahasına olursa olsun yönetimde kalmalıyım” anlayışı içinde bütün teşkilatı cemaate teslim etmişti.
Çünkü o sırada “aynı hedefe gidiyorlardı” ve “cemaatçilerin de başı secdeye eriyordu” yani bir tehlike değil tam tersine iktidarı elde tutabilmenin en önemli dayanağı idi.
Bu süreçte cemaat İçişleri bakanlığının en etkili birimlerine kendi adamlarını yerleştirdi. Amerika'da yetiştirdiği polislerini emniyetin kilit noktalarına getirdi, istihbaratı neredeyse bütünüyle ele geçirdi.
Ancak ne zaman ki menfaat çatışması başladı, iktidar cemaati tasfiye etmeye başladı. Sonunda geldik 15 Temmuz dinci faşist kalkışmasına, ipler tamamen koptu.
İktidar elbette devleti elinde tutan güç olarak cemaati darmadağın etti, devlete kendi eliyle yerleştirdiği ve birlikte tüm pis işlere imza attığı kadroları ortadan kaldırdı.
Bu kez de başka bir sorun çıktı ortaya. Etkili bütün noktalar cemaatten temizlenince bilgili, deneyimli ve akıllı müdür ve alt kadrosu da yok oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar