“Kim yaptı?” diye arıyorlar imza atanlara hiç sormuyorlar

BUNU YAZMAK GEREK EVET ÇIKARSA “İŞTE BUNLAR” OLACAK Cumhurbaşkanı sonunda Meclis'ten gelen anayasa değişikliği kanununu imzaladı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra YSK referandum takvimini açıklayacak. Bu...

BUNU YAZMAK GEREK

EVET ÇIKARSA “İŞTE BUNLAR” OLACAK

Cumhurbaşkanı sonunda Meclis'ten gelen anayasa değişikliği kanununu imzaladı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra YSK referandum takvimini açıklayacak. Bu durumda 16 Nisan günü 50 milyon seçmen sandık başına giderek “tek kişilik rejime” evet mi hayır mı diyeceğini belirleyecek.
İktidar ve yandaşları değişikliğin demokrasiyi güçlendireceğini, asla tek kişilik bir yönetim olmayacağını tam tersine seçilecek başkanın parlamentonun emrinde olacağını iddia ediyorlar.
Oysa bu gerçek değil.
“Hayır” diyecek olan ve bu konuda “Ben ne yapabilirim” diyenlere “20 maddede neler olacağını anlatan” bir yazı öneriyorum.
İsterseniz aşağıdaki yazıyı kesip saklayın ve “Tek başıma ne yapabilirim?” kaygısına düşmeden evet demeyi düşünenlere öfke yapmadan, ötekileştirmeden, asla küçümsemeden bunları anlatın;

1- Tek adam rejimi kurulacak, tek adam her şey olacak, devletin tümüne hükmedecek. Bir kişi Başkan seçilecek ve o kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak.

2- Başkan olan kişi aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak. O parti belki de senin hiç oy vermediğin hiç sevmediğin bir parti olacak.

3- O partinin genel başkanı hakimleri atayacak. Kararname adı altında kanun yapabilecek. Seçtiğin Millet Meclisi'ni fesih edebilecek. Orduya emir verecek.

4- Seçtiğin milletvekillerinin hiçbir hükmü kalmayacak. Sözünü kimse dinlemeyecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar