Doğu Perinçek “Evet” demeli

ANALİZ Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında çok öfkeliydi. Uzun bir sessizlikten sonra “Sonuna kadar Erdoğan'ı destekleyeceklerini” açıkladı. Üstelik daha önce Erdoğan için...

ANALİZ

Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında çok öfkeliydi. Uzun bir sessizlikten sonra “Sonuna kadar Erdoğan'ı destekleyeceklerini” açıkladı. Üstelik daha önce Erdoğan için söylediği ağır hakaret dolu sözlerini unutarak “Kudursalar da evet diyeceğiz” ifadesini kullandı.
Ancak Bahçeli'nin en çarpıcı sözleri Doğu Perinçek'le ilgili. Bahçeli evet demelerinin nedeni olarak Perinçek'i gösterdi ve aynen şunu söyledi;
“Buradan söylüyorum, bu vesileyle herkese açık açık duyuruyorum; eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istinasız Sayın Erdoğan'ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır. Bunlar çılgına dönüp kudursalar da; millet için evet, devlet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz.”
İnsan ister istemez Perinçek'in gücünü sorguluyor zihninde.
Perinçek'in başında bulunduğu Vatan Partisi sayısal olarak küçük bir desteği arkasına alıyor buna karşın efekti yüksek. Partiye yakın yayın yapan Ulusal Kanal Vatan Partisi'nin sesinin hayli yüksek çıkmasına yardım ediyor.
Ancak sonuçta Vatan Partisi'nin, dolayısıyla Doğu Perinçek'in oyu 100 bin civarında.
50 milyon seçmende sadece 100 bin. Bahçeli bu 100 bini bahane ederek “Kudursanız da evet diyeceğiz” diyebiliyor.
Bu durumda “Evet'in çok tehlikeli olduğuna inanan ve hayır diyecek biri olarak” Perinçek'e bir öneri sunmak istiyorum; Perinçek ve Vatan Partisi referandumda evet diyeceklerini açıklasınlar.
Partisinin tabanı muhtemelen evet çağrısına uymayacaktır muhtemelen ama Bahçeli'nin “Evet deme gerekçesi” kendiliğinden yok olacaktır.
Bakalım o zaman Bahçeli ne bahane bulacak?
Bu arada Perinçek bir gezi için gittiği Çin'den açıklama yapmış. Demiş ki “Erdoğan'ı tercih etseler, Doğu Perinçek'i tercih etmiş olurlar. Çünkü Sayın Erdoğan'ın başında bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi, birçok konuda Vatan Partisi'nin Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunduğu siyasetlere gelmiştir.”
Bu da ayrı bir ironi ya, neyse.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar