Merkel yoksa çok mu ağır konuştu?

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER Alman Başbakanı Merkel Türkiye'ye geldi, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve CHP Genel Başkanı ile görüştü ve gitti.Peki ne oldu?Kimsenin haberi var mı?Merkel'in “İslamist”...

MERAK ETTİĞİM ŞEYLER

Alman Başbakanı Merkel Türkiye'ye geldi, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve CHP Genel Başkanı ile görüştü ve gitti.
Peki ne oldu?
Kimsenin haberi var mı?
Merkel'in “İslamist” tanımına Erdoğan'ın tepki göstermesinden başka bir şey öğrendik mi?
Dünkü gazetelere, önceki geceki TV haberlerine bakanlar Merkel'in Türkiye'de ne yaptığı konusunda bir şeyler öğrenebildi mi?
Hayır.
Oysa Merkel gelmeden önce medyada neler yazılmadı ki.
Merkel'e “FETÖ'cüler” sorulacaktı. İstediğimiz kişileri hâlâ iade etmedikleri sert biçimde hatırlatılacaktı.
Mülteci konusunda verilen ama tutulmayan sözler sorulacaktı.
Almanların İncirlik'ten kaldırdığı Tornado uçaklarının PYD ile bilgileri neden bizden gizlediklerinin hesabı masaya yatırılacaktı.
Beklenti yüksekti.
Sonra ne oldu? Hiçbir şey. Merkel'in bir günlük ziyaretinden medyada kalan tek şey “İslamist” kelimesi ve Erdoğan'ın buna tepkisiydi.
Yandaş medya diğer bütün konuları unuttu ve Erdoğan'ın Merkel'e “haddini bildirdiği, şamar attığı, bozum ettiği” tanımlarıyla cevap verdiği yazılıp söylendi.
Diğer konular ise hiçbir medya organında yok.
Peki bu görüşmelerde Merkel nasıl davrandı? Erdoğan asık bir suratla “had bildirirken” Merkel de bir şeyler söylemiş midir acaba?
Bizim yandaş medyamız “Haddini bildirdik” diye şişinen başlıklar atarken yarın Alman medyasında “Merkel'den Türkiye'ye son uyarı” veya “Merkel Türkiye Cumhurbaşkanı'nı fena halde azarladı” türü bir başlığa rastlayabilir miyiz?
Türkiye'yi dünyadaki tek ve güçlü ülke zanneden bunu da sadece Erdoğan'a borçlu olduğunu düşünen biat etmiş medyamız ve bunlara yardakçılık yapanların bunu da düşünmesi gerek.
Bunun yanı sıra Merkel'in ve Erdoğan'ın yüz ifadelerinden görüşmelerin son derece gergin geçtiği izlenimi aldım.
Bu durumda Erdoğan ne kadar “had bildirdiyse” benzerinin Merkel tarafından da yapılmış olması ihtimali bana göre yüksektir.
Önümüzdeki günlerde bazı Alman gazetelerinden gerçekte yaşananları öğrenebiliriz belki.

ÖNERİ

CHP çifte eylem yapsın bakalım ne olacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar