Paşalar da “evet” kampanyasına katıldı

CANIMI SIKAN ŞEYLER Neredeyse bütün gazetelerin manşetine taşınmıştı o fotoğraflar.Başta Genelkurmay Başkanı, yanında Kara, Hava, Deniz ve Jandarma komutanları, bir geminin küpeştesinde poz vermişler. Arkada...

CANIMI SIKAN ŞEYLER

Neredeyse bütün gazetelerin manşetine taşınmıştı o fotoğraflar.
Başta Genelkurmay Başkanı, yanında Kara, Hava, Deniz ve Jandarma komutanları, bir geminin küpeştesinde poz vermişler. Arkada ünlü “Kardak” adası görünüyor.
Neymiş? Yunanistan'ın 8 darbeci hain subayı iade etmemesine karşı ordumuz Yunanistan'a gövde gösterisi yapıyormuş.
Açık söyleyeyim, o fotoğraftan bir “gövde gösterisi” falan çıkarmadım ben.
O fotoğraf sarayın ve iktidarın başkanlık sistemi dayatmasına bir selamdır, paşaların “evet” kampanyasına katıldıklarının ve halkı yönlendirmeye çalışmalarının fotoğrafıdır, o kadar.
Aylardır medyanın nisbeten daha özgür ve bağımsız kesiminde “17 Ege Adası'nın tüm uluslararası anlaşmalara aykırı biçimde Yunan askeri tarafından işgal edildiği, bu adalara Yunan bayrağı çekildiği, yine bu adalara kurallara aykırı biçimde askeri güçlerin yerleştiği” anlatılıyor.
Muhalifi siyasetçiler her gün “nedir bu rezalet?” diye soruyor.
Ne saray, ne iktidar ne de bu paşalar tek satır bile açıklama yapmıyor.
Sonra bir savaş gemisine binip Kardak açıklarında poz veriyorlar.
“Güçlü Türkiye'yi” gösteriyorlar güya.
Sarayın ve iktidarın referandum kampanyasına esas olan “Güçlü Türkiye için başkanlık” sloganını sanki böyle hayata geçiriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar