85 yaşındaki öğretmenlerin öğretmeninden “Hayır” mesajı

HOŞUMA GİDEN ŞEYLER O bir öğretmen. Ama sadece öğretmen değil. O öğretmenleri de yetiştiren bir öğretmen.Öğretmen okullarında, Eğitim Enstitülerinde binlerce öğrencisini öğretmen olarak...

HOŞUMA GİDEN ŞEYLER

O bir öğretmen. Ama sadece öğretmen değil. O öğretmenleri de yetiştiren bir öğretmen.
Öğretmen okullarında, Eğitim Enstitülerinde binlerce öğrencisini öğretmen olarak yetiştirmiş.
Yaşı şimdi 85. Tek başına yaşıyor, her gün gazetelerini alıp okuyor, televizyon izliyor, Twitter'da yüzlerce farklı görüşten insanı takip ediyor, haftada en az iki kitap okuyor.
Bir öğretmen, öğretmenlerin öğretmeni ve bir anne olarak bana bir mesaj göndermiş. “Hayır diyelim bu referandumda” diyor. “5 yıl 10 yıl sonrasının değil yüz yıl sonrasının hesabını yapalım” diye ekliyor.
Kelimesine dokunmadan 85 yaşındaki bu öğretmenlerin öğretmeninden gelen mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum;
Ben 85 yaşında, hayatını bu ülkeye adamış bir büyüğünüzüm. Bugüne kadar hiçbir partiye girmedim.
Babam Balkan Harbi, dünya savaşı ve İstiklal Harbi'ne katılmış vatansever bir subaydı. Annem o devirde iyi bir eğitim almış, edebiyata meraklı uygar bir Türk kadınıydı. Ben hepsi üniversite mezunu 5 kız kardeşin dördüncüsüyüm.
Esas mesleğim kimya mühendisliği. Aynı meslekten olan eşimle fabrikalarda çalıştıktan sonra tüm olanakları bırakıp, Eğitim Enstitülerinde öğretmenliğe başladık. Binlerce öğretmen yetiştirdik. Öğrencilerimizle gurur duyduk.
Son zamanlarda ülkemizde akıl almadık olaylar gerçekleşiyor. Bir yandan terör saldırıları, gencecik evlatlarımızın şehadeti, Meclis'teki olaylar içimizi yakıyor.
Son olarak başkanlık referandumu önümüze geldi.
Bu seçim değil. Seçimde istediğiniz partiye oy atabilirsiniz. Ama anayasa gibi Türkiye'nin tüm geleceğini ilgilendiren bir konu aynı değil. Ayakkabı ve elbiseniz eskiyince atarsınız. Ama yasalardaki değişiklikleri istediğinizde atamazsınız. Çok dirayetli, her şeyine güvendiğiniz bir kişiye bu hakları vermekte sakınca görmeyebilirsiniz. Ama hepimiz insanız. Diğerlerinin aynı dirayeti göstereceğine güvenebilir misiniz?
İnsanlar ölümlüdür. Yasalarsa kalıcı. Ben ömrünü tamamlamış bir vatandaşım. Bütün üzüntüm Türkiye'nin seneler sonra nasıl olacağı. Hesaplarımızı 5-10 yıl sonrası için değil asırlar sonrasını düşünerek yapmak zorundayız.
Alelacele hazırlanmış, tartışılır bir anayasaya HAYIR dememiz lazım.
Bir olalım, birlik olalım. Kendi irademizi kullanalım. Bugünü değil, geleceği düşünelim.
Referanduma HAYIR HAYIR HAYIR diyelim.
Kadriye Özkan.

YENİ ÖĞRENDİM

STAJYER ÖĞRETMENLER ÖNCELİKLE 15 TEMMUZ'U BİLECEK
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar