Geçse de geçmese de tasfiye olacaklar

ANALİZ Meclis'te anayasa üzerindeki tartışmalar muhtemelen bugün yapılacak son oylamalar ile sona erecek. Değişiklik teklifinin tamamı en az 330 oy alırsa referandum kapısı da açılacak.Normal koşullarda, 316 AKP...

ANALİZ

Meclis'te anayasa üzerindeki tartışmalar muhtemelen bugün yapılacak son oylamalar ile sona erecek. Değişiklik teklifinin tamamı en az 330 oy alırsa referandum kapısı da açılacak.
Normal koşullarda, 316 AKP milletvekili ile 40 MHP milletvekilinin oyları referandum sayısını sağlıyor. MHP'de bazı fireler oldu. Fire 26'ya çıkmadığı sürece 330 sayısı garanti gözüküyor.
Ancak garip olan şu ki Meclis'te kimse MHP'nin bu kadar çok fire vereceğinden endişe etmiyor. Gözler hep AKP'de, çünkü asıl firenin buradan çıkacağı söyleniyordu.
İktidar partisi bu firelerin önüne geçmek için hak, hukuk, adalet, anayasa gibi kavramların hepsini bir kenara itti ve bütün milletvekillerini kıskaca aldı.
Öncelikle Fethullahçı veya Davutoğlucu olduklarından şüphe edilen bütün milletvekillerine “oylarınızı açıkta kullanacaksınız” talimatı verildi.
Bununla da yetinilmedi “seçime gideriz, o zaman yanarsınız” mesajı da verildi.
İnsan sormadan edemiyor, madem çok güçlüsünüz, madem aranızda hiç fire yok, hatta yöneticilerin söylediği gibi milletvekilleri içinde bir tek FETÖ'cü bile yok, o halde bu telaş niye?
Belli ki, FETÖ'cü ya da Davutoğlucu diye mimlenen milletvekilleri, Tayyip Erdoğan'a tek adamlık yetkisi veren anayasa değişikliğinin geçmemesi halinde kendilerinin yok olacağına inanıyor ama kurtuluş yolunu anayasa değişikliğine evet dediğini ilan etmekte buluyor. Bu nedenle oylarını açıkta ve garip şovlarla kullanıyorlar, sandık başından saraya selam yolluyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar