Bahçeli’den “yok olmayı iki yıl öne çekme” tehdidi

İRONİ Türkiye'yi “tek kişilik rejime” taşımaya ve Tayyip Erdoğan'a padişah yetkileri vermeye kararlı AKP ve MHP milletvekilleri anayasa değişikliği maddelerini geçirmeye devam ediyor.Ancak görünen o ki, ilk...

İRONİ

Türkiye'yi “tek kişilik rejime” taşımaya ve Tayyip Erdoğan'a padişah yetkileri vermeye kararlı AKP ve MHP milletvekilleri anayasa değişikliği maddelerini geçirmeye devam ediyor.
Ancak görünen o ki, ilk turda 338'de kalan evet oyları artık 345'in bile üstüne çıktığı halde Erdoğan'a padişah yetkileri vermek isteyen cephede bir tedirginlik bitmiş değil.
AKP ve MHP kurmayları “son dakika golü” gelmesinden çekindiklerini saklayamıyorlar.
Bu nedenle bütün milletvekilleri üzerinde ağır bir baskı kuruldu.
Meclis kulislerinde iktidar partisinin “hayır” verme eğilimi olduğunu sezdiği milletvekillerine korkutmak için “FETÖ'cülükten içeri girebilirsiniz” şantajı yaptığı konuşuluyor.
Nitekim bu nedenle pek çok AKP'li milletvekili anayasa oylaması gizli olmasına rağmen oy verme kabinlerine girmiyorlar ve evet oyunu herkese göstererek zarfa koyuyorlar.
Tabii şurası bir gerçek ki, AKP'nin fire verip vermemesinin pek önemi yok. Çünkü AKP'nin toplam oyu 316 ve bu sayı anayasa değişikliğinin Meclis'te kabul edilmesine yetmiyor.
Yeterli sayıyı tamamlayacak olan MHP. Zaten Devlet Bahçeli'nin desteği olmasa idi sarayın başkanlık sistemini böylesine dayatması mümkün olmayacaktı.
Erdoğan MHP'nin oyları sayesinde padişah yetkilerine kavuşacak ama bazı MHP milletvekillerinin teklife hayır diyeceğini açıklaması ister istemez bir telaşa yol açtı.
Şu ana kadar MHP'nin bilinen isimler dışında fire vermediği görülüyor, buna karşı son oylamada ne olacağını tahmin etmek kolay değil.
AKP şüphelendiği milletvekillerini “FETÖ'cü sayılırsınız” diye korkuturken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise milletvekillerini “erken seçimle” tehdit etti. Bahçeli Erdoğan'a padişahlık yetkisi veren anayasa değişikliğinin geçmemesi halinde erken seçime gideceklerini söyledi.
Demek ki Bahçeli partisinin milletvekillerinden pek emin değil ki verdiği sözü mutlaka yerine getirmek için artık son çareye başvuruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar