Gazetecileri Erdoğan tutuklatmış

ŞAŞIRDIM FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla haklarında dava açılan, tutuklanan kişilerin itiraflarında veya ifadelerinden çok büyük skandallar ortaya çıkıyor.Terörist olduğu gerekçesiyle...

ŞAŞIRDIM

FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla haklarında dava açılan, tutuklanan kişilerin itiraflarında veya ifadelerinden çok büyük skandallar ortaya çıkıyor.
Terörist olduğu gerekçesiyle tutuklanan HSYK 1. Dairesi eski Başkanı İbrahim Okur'un ifadeleri tam bir “itirafçı” niteliği taşıyor.
Okur verdiği 8 saatlik ifadeden anlaşıldığına göre gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık bizzat dönemin Başbakanı Erdoğan'ın bilgi ve talimatı sonucu tutuklanmış ve hapse atılmışlar
Böylelikle “yargı bağımsız” diyen AKP iktidarının tam tersine yargıyı tamamen kontrol altına aldığı ve istediği kişileri tutuklatabildiği gerçeği ortaya çıkmış oldu.
İbrahim Okur ifade verirken Ergenekon ve Balyoz gibi yine cemaatçilerin yürüttüğü Odatv davası ile ilgili şunları söylüyor; “Ahmet Şık ve Nedim Şener isimleri ile ilgili yapılan soruşturma ve dava süreci benim açımdan özellikle önemlidir. Bu iki gazetecinin basılmayan bir kitap nedeni ile tutuklanmaları benim dikkatimi çekmişti. O tarihlerde Fikret Seçen'i telefonla arayarak bu durumu sordum. Bilmediğimiz ve kamuoyuna yansımayan bir şey mi var dedim. Bana dosyada ciddi deliller olduğunu ve ayrıca Beyefendi'nin bilgisi ve talimatı doğrultusunda yapıldığını söyledi.”
Okur, iki gazeteci ile ilgili olarak daha sonra dönemin Başbakanı Erdoğan'la da görüştüğünü söylüyor ve şunları anlatıyor; “Ben Sayın Başbakan ile bilahare bazı konuları konuşmak üzere Ahmet Hamsici ile birlikte yanına gittim. Görüştüğümüz konuların ardından Ahmet Şık ve Nedim Şener olayını da açtım. Avrupa Birliği süreci noktasında bize sıkıntı doğurabileceğini ve bu iki gazetecinin tahliyesinin doğru olacağını söyledim. Kendisi bırak yaptıklarını çeksinler anlamında bir şeyler söyledi.”
Daha önce yazdığım bir konuyu kısaca tekrarlamak istiyorum. Cemaatçilerin 14 yıllık AKP iktidarı döneminde her türlü kirli operasyonu yürüttüğü herkesin bildiği bir gerçek. Şimdi iktidar adına bu kirli işleri yapanlar hesaplar bozulduğu için yine aynı iktidar tarafından yargı önüne çıkarıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar