Trump gelecek dertler bitecek

ANALİZ Amerika ilişkilerimiz son yılların en kötü dönemini yaşıyor. Artık üstü kapalı imalardan vazgeçildi, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarın bütün önemli isimleri hemen her...

ANALİZ

Amerika ilişkilerimiz son yılların en kötü dönemini yaşıyor. Artık üstü kapalı imalardan vazgeçildi, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarın bütün önemli isimleri hemen her gün Amerika aleyhine demeçler veriyorlar.
Cumhurbaşkanı Amerika'yı teröre karşı destek vermemekle suçlarken, Başbakan “Amerika'nın bir halt ettiği yok” diyor, Dışişleri ve Savunma Bakanları İncirlik konusunun gündeme gelebileceğini söylüyor.
Yandaş medyanın manşetlerinden Amerika'ya yönelik protestolar hiç eksik olmuyor.
Bunun sonucu kamuoyunda olağanüstü bir Amerikan düşmanlığı oluştu.
Nitekim bu düşmanlık Amerika'yı da endişelendirmeye başladı. Amerikan Büyükelçiliği dün bir açıklama yaparak Türkiye'deki Amerikan vatandaşlarının can güvenliğinin de tehlike altında olduğunu ileri sürerek şunları söyledi; “Türkiye'de meydana gelen, aralarında yılbaşında İstanbul'da, bugün de İzmir'de gerçekleşenin de bulunduğu terörist saldırıları güçlü şekilde kınıyoruz. Terörizme karşı NATO'daki müttefikimiz Türkiye ile birlikte mücadele ediyoruz. Türk medyasında ABD hakkındaki yangına körükle giden ve temelsiz suçlamalar rencide edici ve vatandaşlarımızın hayatını tehlikeye atabilir. Bunlar durmalı…”
Peki, bu nereye kadar?
İktidarın söylemlerinden anlaşıldığı kadarıyla iktidar Trump'ın işbaşına gelmesini bekliyor.
Art arda gelen terör eylemlerine karşı çaresiz kalan ve elinden hiçbir şey gelmeyen iktidar sorumluluktan kurtulmak için başta Amerika olmak üzere dış güçleri suçluyor ama satır aralarında Trump'a mesaj göndermeye çalışıyor.
Obama yönetimine tıpkı Trump gibi eleştiriler yönelten iktidar sözcüleri Suriye olayının, terörün ve ekonomik sıkıntıların yeni başkanla birlikte sona ereceğine inanıyorlar.
Adeta “Trump gelecek dertler bitecek” havasındaki iktidar eli kolu bağlı “Aman Suriye'de başka bir şey olmasın, aman yeni bir terör olayı ile karşılaşmayalım, aman dolar daha fazla fırlamasın” duasına çıkmış gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar