Terör olaylarını yarıştırmak hiç yakışmadı

ANALİZ TERÖR OLAYLARINI YARIŞTIRMAK HİÇ YAKIŞMADI Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yılın ilk muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmayı aynı anda Halk TV'deki Yazıişleri programında...

ANALİZ

TERÖR OLAYLARINI YARIŞTIRMAK HİÇ YAKIŞMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni yılın ilk muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmayı aynı anda Halk TV'deki Yazıişleri programında olduğum için canlı olarak dinleyemedim.
Bir milletvekili dostum “Tayyip Beyin ağzından bal damladı bugün, öyle yatıştırıcı öyle yapıcı konuşma yaptı ki hayretler içinde dinledim” dedi.
Ben de merakla o konuşmanın tam metnini satır satır okudum. Evet bir yere kadar milletvekili dostumun söyledikleri doğru. Moral veren, ayırımcılığa karşı, birleştirici bir konuşma olmuş.
Ancak bir bölümü bana göre “hiç yakışmayan” ifadelerle doluydu.
Erdoğan “nedense” terör olaylarını kıyaslayarak daha doğrusu adeta yarıştırarak “kim olduklarını bilmediğimiz” odakları eleştirmiş.
Diyor ki; “DEAŞ'ın Gaziantep'te bir kına töreninde yaptığı ve yarıdan fazlası çocuk 56 vatandaşımızın katlettiği canlı bomba saldırısıyla, her yönüyle profesyonel olduğu belli olan Ortaköy saldırısı arasında Allah aşkına ne fark var? Ortaköy hakkında yazanlar, Gaziantep'teki o 56 kişiyle ilgili ne yazdılar, ne söylediler, soruyorum. O da büyük bir vahşet katliam değil miydi, orada niye sustunuz? Orada niye konuşmadınız? İşte bizim farklılığımız burası.”
Allah Allah; Gaziantep saldırısı daha dün olmadı mı? Yanlış mı hatırlıyoruz, o zaman yine çok konuşulmadı mı, günler süren TV konuşmaları yapılmadı mı, gazete köşeleri bu olayla ilgili değil miydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar