Terörün arkasında Amerika varsa gereği de yapılsın

ANALİZ Bir yılda 18 terör saldırısına uğradık. İktidar hiçbir sorumluluk almak istemiyor.Her terör eyleminden sonra artık klişeleşmiş sözleri söylemekten de bıkmadılar. “Lanetliyoruz, son...

ANALİZ

Bir yılda 18 terör saldırısına uğradık. İktidar hiçbir sorumluluk almak istemiyor.
Her terör eyleminden sonra artık klişeleşmiş sözleri söylemekten de bıkmadılar. “Lanetliyoruz, son çırpınışları, birlik beraberlik içinde olmamız gerek, kaynaklarına ineceğiz, sonları geliyor” türü lafları biz duymaktan usandık onlar söylemekten usanmadı.
Son olaylardan sonra iktidar ve yandaşları yeni bazı sloganlar da geliştirdi, bunu da atlamamak gerek.
Şimdi moda laflardan biri “Türkiye'yi yönetilemez göstermek istiyorlar.”
Yönetiliyor mu peki?
Türkiye'nin iyi yönetilemediğini bilmek için teröre gerek yok ki. Her taraf tel tel dökülüyor. Koca kentler fabrikalar günlerdir elektriksiz örneğin.
Ayrıca terör “Türkiye yönetilemiyor” dedirtmek istiyorsa bunun aksini iyi yöneterek göstermek mümkün. Bir yılda 18 kez saldırıya uğruyorsak, yüzlerce insanımızı kaybediyorsak “Türkiye iyi yönetiliyor” diyebilir miyiz?
İktidar sorumluluktan kaçmak için suçu hep başka yerlere yıkmaya ve kendini tertemiz göstermeye çalışıyor.
Yılbaşı katliamından sonra da aynı teraneyi dinledik, “Bu dış güçlerin işi, üst akıl yine harekete geçti, global çeteler atakta” laflarını yandaş medyaya çıkanlar adeta zorunluymuş gibi tekrarlıyorlar.
Üst akıl, dış güçler, global çetelerden kastedilen de Amerika ve NATO, bu da biliniyor.
Peki, her şeyi biliyorlarsa niye bir yaptırım uygulamıyorlar?
Amerika El Bab'da bilerek isteyerek bizi yalnız bırakıyor, terör eylemini planlayıp yaptırıyor, darbeyi destekliyor, biz bunlara karşı sadece esip gürlüyoruz o kadar.
“Ne yapacağız yani?” diye bize soruyorlar “Örneğin İncirlik Üssü'nü kapatsınlar” dediğimizde “Amerika ile mi savaşacağız” diye akla ziyan soru soruyorlar.
Elbette Amerika ile savaşmayalım. Ama bir şeyler yapalım. Örneğin IŞİD'e yardım ettiğinin belgeleri mi var elimizde “Lahey Adalet Divanı'na” şikâyet edelim, terör eylemini planladığını mı anladık Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun toplanmasını isteyelim, ayrıca kişisel davalar açalım, elçimizi geri çekelim, Amerika'nın Rusya'ya yaptığı gibi biz de “istenmeyen adamlar” ilan edelim.
Zor mu geliyor bunlar size?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar