Katliamcı yine içeriden olabilir

ANALİZ Rus Büyükelçisi Karlov'un uğradığı suikastı hatırlayalım. Emniyet teşkilatında görevli bir polis, Rus büyükelçisinin konuşma yapacağı salona muhtemelen hüviyetini göstererek...

ANALİZ

Rus Büyükelçisi Karlov'un uğradığı suikastı hatırlayalım. Emniyet teşkilatında görevli bir polis, Rus büyükelçisinin konuşma yapacağı salona muhtemelen hüviyetini göstererek giriyor. Bir koruma polisi gibi elçinin arkasına geçip duruyor. Sonra silahını çıkarıp ateşliyor.
İstanbul'daki katliam aynı değil ama günler öncesinden alınan güvenlik önlemlerine rağmen bir kişinin uzun namlulu tüfek ve yedek şarjörlerle herkesi atlatıp Reina'ya girebilmesi çok şüpheli bir durum.
Olay anından bu yana yılbaşı gecesi görevli olan muhabirler, kameramanlar, pek çok yerde durdurulup arandıklarını, gazeteci olmalarına rağmen kameralarının bile içine bakıldığını anlatıyorlar.
Yılbaşı katliamına hazırlanan birinin bütün bu güvenliği görmemesi ya da atlatabilmesi akıl ve mantık dışı.
O halde bir olasılık kalıyor. O da katliamı yapan kişinin yine polis kimliği ile gezdiği ve bu nedenle kontrol noktalarını rahatlıkla aşabildiği.
Ölü ve yaralı sayısına, katliamı yapanın sırra kadem basmasına bakınca, o kişinin çok iyi eğitimli olduğunu varsayabiliriz.
Elbette elindeki Kalaşnikof ya da benzeri bir silah çok güçlüdür ama bu tüfeği kullanmak, çok hızlı biçimde şarjör değiştirmek ve soğukkanlı biçimde kalabalığa karışıp dışarı çıkmak o kadar kolay değildir herhalde.
Bu varsayımım doğru çıkarsa, Rus büyükelçinin öldürülmesinde olduğu gibi yine gözler FETÖ'ye ve uyuyan hücrelerine çevrilecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar