HDP’nin oyunu Apo bildirecek

YENİ ÖĞRENDİM HDP'NİN OYUNU APO BİLDİRECEK Halk TV'de pazartesi günü başladığım “Can Ataklı ile yazıişleri” programının dünkü konuğu CHP İstanbul Milletvekili ve Meclis Darbe...

YENİ ÖĞRENDİM

HDP'NİN OYUNU APO BİLDİRECEK

Halk TV'de pazartesi günü başladığım “Can Ataklı ile yazıişleri” programının dünkü konuğu CHP İstanbul Milletvekili ve Meclis Darbe Araştırma Komisyonu üyesi Aytun Çıray'dı.
Komisyon çalışmaları hakkında çok çarpıcı açıklamalar yapan Aytun Çıray iki “bomba” niteliğinde eni bilgiyi paylaştı.
Söz AKP'nin dayattığı “tek kişilik rejim” anayasasına geldiğinde Çıray'a “Bir parlamenter olarak oylama hakkında ne hissediyorsunuz, ayrıca sesi hiç çıkmayan HDP'nin ne yapacağı konusunda bir fikriniz var mı?” diye sordum.
Çıray çok ilginç bir cevap verdi. Önce milletvekillerinin sağduyulu davranacağını ve Meclis'te 330'un bulunamayacağını tahmin ettiğini söyledi. HDP içinse şu çarpıcı bilgiyi paylaştı; “İktidar şu an İmralı'da terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan ile görüşüyor ama bu kamuoyuna açıklanmıyor.”
Çıray “HDP Abdullah Öcalan'dan gelen talimat üzerine tutumunu ortaya koyacak. Unutmayalım başkanlık sistemini ilk söyleyen kişi Abdullah Öcalan'dır. Çünkü bu sistem sayesinde federal bir yapı kurulacağını ve özerk Kürt bölgesi oluşturulacağını söylüyordu” dedi.
Aytun Çıray'ın ikinci bombası ise darbe soruşturmasının AKP içinde çok büyük bir isme ulaşacağı yönündeydi.
Çıray “Eğer Meclis'te 330 bulunur ve referanduma gidilirse bu süreçte herkesin çok şaşıracağı çok büyük bir isim tutuklanacak. Erdoğan da referandum propagandasını bunun üzerine oturtacak” iddiasında bulundu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar