Cevap yok tehdit var; “Ayağını denk al”

ANALİZ Bu yazıyı okuduğunuzda IŞİD'li kanlı teröristlerin Türk askerleri ile ilgili yayınladıkları video üzerinden tam 5 gün geçmiş oluyor.İçimizi kahreden o görüntülerle ilgili tam 5...

ANALİZ

Bu yazıyı okuduğunuzda IŞİD'li kanlı teröristlerin Türk askerleri ile ilgili yayınladıkları video üzerinden tam 5 gün geçmiş oluyor.
İçimizi kahreden o görüntülerle ilgili tam 5 gündür ne iktidar ne Genelkurmay hiçbir açıklama yapmıyor.
Belli ki yapamıyor.
Durum hala “inceleme” aşamasındaymış. Bu “inceleme” ile ilgili ilk resmi açıklamayı dün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yaptı. Şöyle dedi Kurtulmuş; “Bu video görüntüleri ile ilgili TSK ve MSB tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur.”
Anlamak mümkün değil. Video ortada. Artık çok gelişmiş teknolojik araçlar var, görüntünün sahte olup olmadığını, görüntülerdeki kişilerin, yerlerin hatta objelerin bile tanınabildiği yöntemler kullanılıyor.
Ama ne gariptir ki aradan 5 gün geçmesine rağmen resmi olarak kimse ağzını açamıyor.
İktidar bunun yerine ne yapıyor? Medyayı tehdit ediyor.
Numan Kurtulmuş Türkiye'yi ayağa kaldıran, herkesin zihin yapısını bile bozan görüntülerle ilgili bir açıklama yapacağına “Medya ayağını denk alsın” diyor.
Ne yaptı bu medya? Görüntüleri mi yayınladı? Bu görüntüler üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hakaret mi etti?
Tam tersine bir tek medya organı o görüntüleri vermediği gibi içeriği ile bile ilgili bilgi vermemeye özen gösterdi.
Hükümet adına konuşan Numan Kurtulmuş ise bu gerçeği görmezden gelerek medyaya gözdağı vermeye çalıştı. Terör örgütlerini dünyanın en aşağılık mekanizmaları olarak niteleyen Kurtulmuş “Video yayınlayarak halkı korkutmaya, çaresizliğe itmeye çalışıyor. Herkes birbirinden korksun istiyorlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye şu an da DEAŞ'la fiilen savaş halindedir. Oturduğu masada uyduruk görüntülerle Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir” diyor, diyebiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar