Başkanlık başka bahara kalabilir

ANALİZ İktidarın “sarayın arzusu” üzerine hazırladığı “tek kişilik rejim” öngören anayasa değişikliği teklifi Meclis komisyonunda çok hararetli tartışmalara sahne oluyor. CHP...

ANALİZ

İktidarın “sarayın arzusu” üzerine hazırladığı “tek kişilik rejim” öngören anayasa değişikliği teklifi Meclis komisyonunda çok hararetli tartışmalara sahne oluyor. CHP neredeyse bütün milletvekilleri ile dün komisyona geldi eleştirilerini dile getirdi.
Bu arada bir milletvekili Periscope üzerinden görüşmeleri canlı olarak yayınladı. Ancak komisyonun AKP'li başkanı, hukuken engel olamadığı bu yayını kesebilmek için mikrofonları kapatmaya kalktı.
Ancak şu gözlemimi de paylaşmak istiyorum. Şu ana kadarki görüşmelerden anlaşıldığı kadarıyla AKP milletvekillerinin önemli bir bölümü “tek kişilik rejim” arzusunu henüz içlerine tam sindirememiş durumda.
Yandaş medyada “5 maddenin önergelerle değiştirilebileceği” haberleri var. Bu bile anayasa değişikliği konusunun o kadar da çantada keklik olmadığını gösteriyor.
18 yaş veya yedek milletvekilliği konuları içerik itibarıyla bu anayasa değişikliği teklifinin en “sudan” ayrıntıları.
Asıl sorun milletvekili olmayı önemsiz hale getiren maddelere geldiğinde tartışmanın ve AKP içindeki huzursuzların daha da artacağını söylemek yanlış olmaz.
Teklife Devlet Bahçeli'nin adeta bir “gurur” sorunu yaparak dört elle sarılmasına ve Erdoğan'ı memnun edecek her şeyi söylemesine rağmen MHP milletvekillerinin sessizliği de dikkat çekiyor. Ankara kulislerinden kulağıma gelenlere göre bugüne kadar Bahçeli'nin hemen yanındaki iki milletvekili dışında teklife olumlu olumsuz yorum yapan tek MHP'li bile yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.186 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.007 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.207 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.695 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar