Yine “kandırıldık” masalı dinliyoruz

ANALİZ YİNE “KANDIRILDIK” MASALI DİNLİYORUZ Çok açık sormak istiyorum; “El Bab'da ne işimiz var?”Ekranlara çıkarılan güvenlik uzmanları El Bab'a girerek PYD'nin kuşatmasının...

ANALİZ

YİNE “KANDIRILDIK” MASALI DİNLİYORUZ

Çok açık sormak istiyorum; “El Bab'da ne işimiz var?”
Ekranlara çıkarılan güvenlik uzmanları El Bab'a girerek PYD'nin kuşatmasının kırılacağını ve güney sınırımızda oluşacak Kürt koridorunun kesileceğini söylüyorlar.
O halde yine sormak istiyorum; “Bugüne kadar aklımız neredeydi?”
Bundan 4 yıl önce belliydi bu. Bir taraftan PYD bölgede etkinliğini artırmak isterken, nereden çıktığı belli olmayan bir radikal dinci terör örgütü de sınırımıza yaklaşmıştı.
Bu ülkenin aklı başında insanları o zamandan beri uyarılarını yapıyor. Gerek PYD yapılanmasına gerekse radikal dinci unsurların Türkiye sınırını tehdit etmeye başlamasını anlatıyor ve acil önlem alınmasını istiyordu.
İktidar ve yandaşları buna kulak tıkadılar. Hatta tam tersine özellikle radikal dinci unsurların bölgemize, bunu da aşarak sınırlarımızdan geçmesine izin verildi. Öyle ki Türkiye'de kendilerine yer edinen bu teröristlere her türlü destek de verildi.
Radikal dinci örgüt Musul Konsolosluğu'muzu işgal etti, görev lilerimizi rehin aldı, gıkımız bile çıkmadı, tam 101 gün sonra güya “destansı” bir operasyonla kurtarıldılar, oysa bütün rehineler sanki hiç rehin tutulmamış gibi sağlıklıydılar.
Şimdi akılları başlarına geldi, ülke güvenliği için de “aşırı” tehdit haline gelen radikal dinci örgütlere karşı sınır ötesi harekât yapıyoruz.
Olaylara “son noktadan” bakarak yorum yapmaya alışık olduğumuz için “Şu anda başka çaremiz yok, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak için bu operasyonlara mecburuz, ne yazık ki kayıplar da veriyoruz ama acımızı gömmek zorundayız” söylemi haklılık kazanıyor.
Oysa Suriye politikası baştan yanlış olmasaydı ne bugünlere gelirdik ne de bunca yiğidimiz şehit olurdu.
Ama iktidar yine kolayını buldu. Yine “kandırıldık” bahanesi arkasına sığındı. Bu kez kandıran kim, AKP genel başkanlığına ve başbakanlığa atanan Ahmet Davutoğlu. Bu kez de sarayı ve AKP'yi Davutoğlu kandırmış.
Cemaat kandırır, PKK kandırır, Davutoğlu kandırır, Amerika kandırır, Avrupa Birliği kandırır.
Kanmaya ne kadar müsait bir iktidarımız var değil mi? Hep kandırılıyorlar ama hiçbir sorumluluk almıyorlar.
Olan Türk Milleti'nin yiğit evlatlarına oluyor.

CANIMI SIKAN ŞEYLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar