Putin’den Erdoğan’a 7 koşul

YENİ ÖĞRENDİM Putin'den Erdoğan'a 7 koşul Bazen hiç umulmadık bir anda ve yerde hiç umulmadık biriyle karşılaşırsınız.Bir süre önce evine davetli olduğum çok yakın bir dostumun bir de Rus...

YENİ ÖĞRENDİM

Putin'den Erdoğan'a 7 koşul

Bazen hiç umulmadık bir anda ve yerde hiç umulmadık biriyle karşılaşırsınız.
Bir süre önce evine davetli olduğum çok yakın bir dostumun bir de Rus konuğu vardı.
Ancak bu kişi sıradan bir Rus değil. Kremlin'e, yani Rusya Devlet Başkanlık Sarayı'na rahatlıkla giren, Putin'in analistlerinden biri.
Sohbet sırasında Erdoğan'ın Rusya ziyareti ve Putin'le yaptığı konuşmanın perde arkasını anlattı.
Söylediğine göre Putin bu görüşmede Erdoğan'a 7 koşul sıralamış.
Aslına bakarsanız “koşul” demek belki fazla olabilir, isterseniz 7 “öneri” olarak da okuyabilirsiniz.
Şimdi aldığım notları sıralayayım.

1- ESAD'I ARTIK KABUL EDİN: Suriye politikanız başından yanlış gitti. Hesabınızı Esad'ın gitmesine göre yaptınız ama bunun yanılgı olduğu ortaya çıktı. Biz Esad'ı destekliyoruz, siz de artık ısrardan vazgeçin ve Esad'ın varlığını tanıyın. Suriye sorunu Esad'tan geçiyor bunu kabul edin.

2- KARABAĞ'DA İTİDALLİ OLUN: Karabağ bizim için önemli. Sizin için de Azerbaycan nedeniyle önemli, bunu biliyoruz, ama itidalli davranın artık. Bu sorunun da çözülmesi gerekir. Bizimle inatlaşarak sorunu çözmek yerine daha zorlaştırıyorsunuz.

3- KIRIM VE KAFKASLAR'I BIRAKIN: Kırım'da tarihi bağları öne sürerek aleyhimize çalışmaları destekliyorsunuz. Bunu bazı Kafkas ülkelerinde de yapıyorsunuz. Bunları dikkatle izliyoruz. Doğru yapmıyorsunuz. Bunlar ilişkilerin düzelmesine değil sıkıntıya girmesine neden olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan Cumhurbaşkanı’nın Eşek Adası’na gitmesi, kimi tahrik ediyor? 01 Temmuz 2020 | 3.187 Okunma Toplumsal tepki balonu patladı 30 Haziran 2020 | 3.008 Okunma Şimdi AKP de mi “terör örgütü yandaşı” oldu? 29 Haziran 2020 | 6.208 Okunma Yeni bir kumpas ifşaatı 26 Haziran 2020 | 4.156 Okunma Bu nasıl bir oyundur? 25 Haziran 2020 | 3.696 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar