Kampanyanın son durağında “üniter yapı” mesajı

KONYA’DAN İZLENİM Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "evet" kampanyasının son şehir mitingi için dün Konya'daydık.Muhafazakâr siyasetçilere her zaman en büyük desteği veren Konya halkı Erdoğan'a...

KONYA’DAN İZLENİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "evet" kampanyasının son şehir mitingi için dün Konya'daydık.
Muhafazakâr siyasetçilere her zaman en büyük desteği veren Konya halkı Erdoğan'a görkemli bir ilgi gösterdi.
Cumhurbaşkanı'ndan önce Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu selamlama konuşması yaptılar.
Erdoğan'ın hitabında hummalı bir kampanya sürecini Konya'da tamamlıyor olmanın farklı bir coşkusu ve rahatlığı vardı.
Sandıktan güçlü bir evet çıkmasını isteyen Erdoğan ayaküstü gazetecilerle sohbetinde halkoylaması tahminlerini almayı da ihmal etmedi.
Yüzde 55 tahmininin altında kalan olmadı.
Çarpıtılan "eyalet" tartışmasında MHP cenahına verdiği mesajın Genel Başkan Bahçeli tarafından olumlu karşılandığı bilgisi de sohbete yansıdı.

***

Erdoğan'ın Konya konuşması "cumhurbaşkanlığı sistemini" anlatmak için yaptığı bütün toplantılardaki mesajlarının bir hülasası şeklindeydi.
Erdoğan, öncelikle CHP'nin söylemlerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "denize dökme" cümlesi üzerinden gündelik dille eleştirdi, "hadlerinibilmeye" çağırdı.
Daha sonra, saldırılara uğrayan Türkiye için 16 Nisan'ın tarihi anlamına, Türk milletinin kuruculuğuna, evetin Batı'ya verilecek bir cevap teşkil ettiğine, silahlarını gömmeyen terör örgütlerinin yok edileceğine, idam talebinde son kararı milletin vereceğine ve üniter yapının savunucusu olduğuna vurgu yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Seçim sonrası Türkiye’nin Ortadoğu gündemi 20 Nisan 2024 | 93 Okunma Siyaset yapma rekabeti 19 Nisan 2024 | 1.137 Okunma Ortadoğu, İran ve İsrail gerilimine terk edilemez! 16 Nisan 2024 | 189 Okunma Doğrudan ve kontrollü çatışma dönemi 15 Nisan 2024 | 208 Okunma CHP ne yapmak istiyor? 09 Nisan 2024 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar