Ne zaman ders alacağız?

NTV, DAEŞ diyor. CNN ise DEAŞ. Bu işe Taliban ve IŞİD diyerek başlamıştık. Hangi yakıştırmayı kullanırsan, kullan. Gerçek olan melanet örgütü. Dindaşını bile katlediyor. Hem de barbar...

NTV, DAEŞ diyor. CNN ise DEAŞ. Bu işe Taliban ve IŞİD diyerek başlamıştık. Hangi yakıştırmayı kullanırsan, kullan. Gerçek olan melanet örgütü. Dindaşını bile katlediyor. Hem de barbar yöntemlerle. Gırtlak kesmek, canlı canlı yakmak bunlardan. Hedefe oturttukları arasında, en ön sırada Türkiye Cumhuriyeti var. Çünkü din ve devlet işlerinin ayrıldığı ender İslam ülkesiyiz. Yani onlara göre kötü örneğiz. Eylemleri de çeşit çeşit. Bombalamaktan, kurşuna dizmelere kadar. Bunların yeri ve mekanı da önemli değil. Burkina Faso'da restoran ve otele saldırıyorlar. Sırf adı "Aziz İstanbul" olduğu için. Aynı gün saat farkıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir polis memuru şehit ediliyor.

Tedbir arkadan geliyor

Geçmişten bir anıyla örnekleme yapacağım. Emniyet müdür muavini bir arkadaşımla maçtan çıktık. Onun sorumluluk bölgesi, Eminönü ve Fatih'ten geçiyoruz. Yol kontrolleri var. Bizimki, her noktada durup uyarlamanın nasıl yapılacağını gösteriyor. Genç memurlar çakılı halde duruyor. Olay üst amirlerde düğümleniyor. Arkadaşımın sözünü ettiği bunlara devamlı eğitim verildiği şeklinde. Sonuç ise gözlerimizin önünde. Dayanamadı "Ben seni evine bırakayım. Bu işe devam edeceğim" ile ayrıldık.

Haydi isimlerini es geçeyim, bu İstanbul ne emniyet müdürleri gördü. Siyasi Şube timleri, Dev-Sol militanlarıyla çatışıyor. Operasyon tamamlandığında ilk lafı "getirin bana silahımı" diyenlere birebir tanık oldum. Sonra elde makineli medyaya pozlar verilirdi. Peki bu adamı, bu kadar hayati bir kente atayanlar hiç mi vicdan azabı çekmedi. "O bizden" mantığı tarih boyunca egemen oldu. Maalesef bugün de aynı zihniyet hâkim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar