"Yapay Zeka" sırada

Lay Lay Lom'a alışmış izleyici Deniz Bayramoğlu'nun "Gündem Özel"ini izlemekte zorlanıyor. Geleceği ve yenilikleri sorgulayanlar ise bayılıyor. İnsan beyninin nelere hükmettiği yeni ortaya çıkmakta. İşin...

Lay Lay Lom'a alışmış izleyici Deniz Bayramoğlu'nun "Gündem Özel"ini izlemekte zorlanıyor. Geleceği ve yenilikleri sorgulayanlar ise bayılıyor. İnsan beyninin nelere hükmettiği yeni ortaya çıkmakta. İşin içine "Genetik farklar" ile "Sosyal çevre" sokulunca durum daha da netleşiyor. "Hangi gen, hangi kararı etkiliyor" anlaşılmaya başlandı.

Dünyadaki aydınlanmayı en iyi anlatanlardan biri Nöroloji Uzmanı Dr. Timur Yılmaz oldu. 2007'deki bir çalışmadan yola çıktı ve "Belli konularla, belli nöronlar ilgileniyor"u ıspatladı. İlginç bir tespit, diğer insanlarda da aynı nöronların etkili olması. Düşünün, insan nereye bakacağına karar vermemişken, nöron hazır konumda.

Bu arada "Beynin dürüst davranma merkezi"nin bulunuşu ilginç. Görevi belirlenenler arasında "Karar verme noktası"da var. Karar verilirken en önemli unsur ise "Bilinç". Sanıkların savunmasında yeni bir dönemin başlaması kesin; "Ben yapmadım, nöronlarım yaptı!" İnanması zor gelecek ama ABD'de karısını öldüren adamın 6 yılla kurtuluşu ilk örnek. Adam cinayeti uykusunda işlediğini ıspatladı. Tarihin en ilginç davalarından biri oldu. Hukukçular ile tıp uzmanları birlikte çalışıp, sonuca vardılar.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar