Depremler çoğaldı

Önce Aslantepe'deki depremi yaşadık. Ardından Ege'dekiler geldi. Yani merkez üssü Kos Adası olanı. En son Gökova. 504 gün sonra Türk Telekom Arena'ya dönen Galatasaray beklediğim gibi elendi. İlk maç sonraki tahminim...

Önce Aslantepe'deki depremi yaşadık. Ardından Ege'dekiler geldi. Yani merkez üssü Kos Adası olanı. En son Gökova.

504 gün sonra Türk Telekom Arena'ya dönen Galatasaray beklediğim gibi elendi. İlk maç sonraki tahminim tuttu; "2. Trömsö Faciası".

İlk sarsıntı ile başlayalım. Cim-Bom koşanlarla değil yürüyenlerle sahaya çıktı. Hazırlık maçlarında bile gol pozisyonu bulamayanlar beraberliği bile haketmediler. Alman hakemin Muslera'yı atmayışına "Minik ülke puanı" açısından teşekkür ederiz.

Bitiş düdüğünden sonraki tuhaflıkları da yazacağım. Maç öncesi "Atarken mangalda kül bırakmayan" İgor Tudor bu defa çarpıtmalara başvurdu. Tam 19 Haziran'da başlattığı hazırlıkları iki haftayla sınırlandırmaya çalıştı. İklim şartları ve sentetik çime uyum için İsveç'e erken gitmesi gerektiğini saklamaya uğraştı. Yerinde olsam, kampın son bölümünü Östersunds'da yapardım. Sadece bu bile, Hırvat çalıştırıcının Galatasaray'a küçük geldiğinin işareti. Bundan sonra adını ancak gömlek reklamlarında gösterebilir. Ya da düşmemeye oynayan bir takımın çalıştırıcısı olur. Bu saatten sonra mümkün değil ama Selçuk, Yasin, Tolga ve Carole gibi "Kafaca Emekliler" ile ilk beşe dahi giremez.

 

En kahraman medya!

 

Evlere şenlik bir basın toplantısı izledik. Fatih Terim karşısında "sus-pus olanlar" bu defa aslan kesildiler. İlk soru "İstifa edecekmisin?" idi. Sadece "Defol" kelimesi kullanılmadı. Tudor pişkin şekilde "elma şekeri" göstermeye devam etti.

Levent Tüzemen'e göre Galatasaray lige bu hoca ile başlamayacaktı. Geriye tek alternatif kalıyor. At yarışı tabiriyle; Favori, Plase ve Sürpriz LUCESCU. Kişisel yorumum, benden futbol çalıştırıcısı olmaz. Çünkü Rumen'le aynı yaştayız. "G.Saray Lisesi Yönetimi" bakalım bu kez doğru hamle yapabilecek mi? Sizce şapkadan tavşan çıkarabilirler mi? İndirdikleri "Transfer Uçakları" malum hüsran taşıdı.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar